Cautã viitorul în adâncurile pãmântului

160 de persoane au sustinut în prima zi proba practicã pentru ocuparea celor 60 de posturi vacante de la Mina Lupeni. Candidatii au trebuit sã sustinã o probã practicã de lopãtare. Mai exact, acestia au trebuit sã mute 400 de tone de nisip peste un obstacol cu o înãltime de 1,5 metri.

Participantii la proba de lopãtare au declarat cã nu li s-a pãrut greu testul la care au fost supusi. ”A fost foarte bine, nu a fost greu deloc. O sã mã obisnuiesc si sunt pregãtit pentru orice. Am doi copii si vreau sã le fac un viitor pentru cã alt loc de muncã nu gãsesc aici”, spune unul din candidati.

3-1”A fost o probã foarte usoarã si dacã voi fi acceptat voi face sigur fata în mânã pentru cã muncesc de mic. Un loc de muncã conteazã foarte mult în ziua de azi”, spune un alt candidat. Oamenii au aplicat pentru aceste posturi în speranta cã îsi vor gãsi un loc de muncã. ”Nu este chiar greu, atât cã trebuie sã fi putin rapid si cu sigurantã voi face fatã dacã voi fi angajat pentru cã nu mi-e fricã de mânã. Am venit pentru acest loc de muncã din cauza situatiei din Valea Jiului pentru cã locurile de muncã sunt prea putine”, spune un alt candidat.

Reprezentantii minei Lupeni spun cã aceastã probã seamãnã cu conditiile din subteran.

”Este vorba de lopãtat peste un obstacol de 1,5 metri a unei cantitãti de 400 de kilograme de material. ?i în mânã se lopãteazã îndelung peste obstacole, este un efort sustinut care se gãseste în mânã. Locul de muncã nu constã numai în lopãtat ci vor cãpãta experienta si vor ajunge mineri destoinici”, a declarat Daniel Brânza, inginer sef electromecanic Mina Lupeni. Peste 500 de dosare au fost depuse pentru cele 60 de posturi vacante de la mina Lupeni. ”Au fost 510 cereri de puse, au rãmas 476 de dosare acceptate pentru concurs, au fost 34 de dosare respinse dintre care sase la vizitã medicalã. 3-2Cei 476 de candidati vor fi împãrtiti pe trei zile, marti, miercuri si joi, în prima zi 180, în a doua zi 180 iar în a treia zi 116 candidati. Este o misiune grea pentru cã vor fi 60 de multumiti si 400 de nemultumiti. Proba de lopãtare a unei cantitãti de steril peste un paravan de 1,5 metri înãltime contra cronometru”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul general al SNH Petrosani. Probele practice vor avea loc atât marti cât si miercuri. Dupã aceea comisia de analizã va selecta 60 de persoane care au obtinut cele mai bune rezultate.

Monika BACIU

2 comentarii la „Cautã viitorul în adâncurile pãmântului

 • 5 iunie 2013 la 11:01
  Permalink

  domnisoara ziarista 400 tone de nisip nu le muta nici vola dar un biet candidat la posturile lui dragoi

  Răspunde
 • 5 iunie 2013 la 18:34
  Permalink

  400 tone? Noh, asta vreau s? o v?d ?i eu, s?-l v?d eu pe ?la de d? la lopat? pân? mut? cele 400 tone.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.