Tren deraiat aproape de gara Petrosani

A ngajatii statiei CFR din Petrosani au fost la un pas sã provoace o adevãratã tragedie, în noaptea de luni spre marti. Trei vagoane goale ale unui tren de marfã au scãpat din statie în timpul unei manevre, iar mai apoi au deraiat la mai putin de un kilometru distantã.

Tragedia a fost evitatã de responsabilii de la trafic feroviar, care au avut inspiratia sã le dirijeze spre o linie moartã.

5-1Totul s-a petrecut dupã lãsarea întunericului, iar cei din statia CFR spun cã vina este a angajatilor de la CFR Marfã. Cele trei vagoane le apartin celor de la CFR Marfã si fãceau parte dintr-o garniturã mai mare care a fost manevratã incorect de oameni care nu stiau prea multe despre terasament. „Disponiblizãrile sunt de vinã. Au dat afarã oameni care lucrau la Petrosani si manevra a fost fãcutã de cei de la Simeria, dacã am înteles eu bine. Acestia nu stiu care e înclinarea si nu au pus, cel mai probabil, frâna la vagoane. Asa au luat-o la vale si, ca sã nu ajungã prin Livezeni, au fost dirijate pe acea linie moartã”, a spus un angajat al statiei CFR Petrosani.

Incidentul nu este singular, însã, pânã acum au deraiat vagoane doar pe linii industriale. De aceastã datã este vorba despre o linie pe care circulã si trenurile de cãlãtori si doar o minune a fãcut sã fie evitatã o tragedie. Asta cu atât mai mult cu cât zona este circulatã intens de oamenii, care coboarã din oras spre Cartierul Colonie din Petrosani, iar la ora la care s-a produs evenimentul erau mai multi oameni care ar fi putut sã treacãpasarela respectivã. „Noi doar am auzit un zgomot puternic si atât. Apoi am vãzut vagoanele rupte aici”, spune un om care locuieste în apropiere de locul în care s-a produs incidentul.

Din fericire, însã, nimeni nu a fost rãnit,iar circulatia trenurilor de cãlãtoris-a desfãsurat fãrã probleme.

Mai multe echipe de muncitori au început, marti dimineatã, manevrele de repunere a vagoanelor pe linia de cale feratã.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.