Nu se fac angajari in mineritul din Valea Jiului, cel putin nu acum! Reprezentantii Companiei Nationale a Huilei au infirmat aceste zvonuri in urma carora s-a starnit o adevarata isterie.

Zilnic, zeci de oameni vin la CNH cu speranta ca poate va fi asa, astfel ca acum s-a ajuns la nu mai putin de 1235 de cereri depuse.

“Intelegem interesul comunitatii fata de subiectul angajarilor in cadrul Companiei, insa la acest moment nu putem spune decat ca CNH SA nu face angajari. Este adevarat ca exista un protocol incheiat intre Ministrul Economiei, directorul general al CNH si presedintele Sindicatului Muntele in care se prevede angajarea de personal, dar acest lucru se va realiza in compensarea iesirilor la pensie din acest an.

La momentul respectiv, CNH va comunica oficial demararea campaniei de angajari de personal prin toate mediile de informare, astfel incat, cei interesati sa poata participa la selectie ”, a declarat Oana Stoicuta, purtator de cuvant CNH.

Aceasta isteria a cererilor a venit dupa ce sindicalistii au declarat in mod public de mai multe ori ca se fac angajari, desi in momentul de fata nu exista niciun temei pe baza caruia s-ar putea intampla acest lucru, ci doar un protocol ambiguu.

De altfel, pentru inceperea recrutari oamenilor, mai intai trebuie realizata o analiza de personal detaliata, care apoi sa discutata in Consiliul de Administratie al CNH, care va lua o decizie.  Anul acesta, de la minele din Valea Jiului ar urma sa fie scosi la pensie 270 de ortaci.

Luiza Andronache