Ziua Mediului, celebreazã pãdurile

Hands on a globeAnul acesta Ziua Internationalã a Mediului are ca temã pãdurea. Celebratã în fiecare an pe 5 iunie, este una din principale actiuni prin care Organizatia Natiunilor Unite stimuleazã constientizarea la nivel mondial asupra mediului si doreste îmbunãtãtirea metodelor de a actiona în favoarea acestuia.

Ideea acestei zile este de a aduce cât mai aproape de oameni problemele de mediu. Tema de anul acesta “Pãdurile – Natura la dispozitia voastrã” atrage atentia asupra functiilor vitale pe care le are pãdurea în viata noastrã si faptul cã suprafatele   forestiere, care ocupã o treime din masa terestrã, trebuie protejate. Statistic, 1,6 miliarde de oameni depind de pãduri pentru traiul lor. În toatã lumea s-au organizat actiuni pe aceastã temã.

10-1Specialistii sustin cã Ziua Mediului este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce facem pentru a ajuta la protejarea mediului. Mii de copaci iau drumul spre vale, îmbarcati în camioane, iar la fiecare control, responsabilii de la mediu gãsesc nereguli. Tocmai de aceea, în 2013, accentul se pune pe protejarea pãdurilor si pe constientizarea importantei copacilor.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.