A mãnunte terifiante ies la ivealã dupã ce anchetatorii au reusit sã o descopere pe asa-zisa  mama care si-a aruncat pur si simplu copilul la containerul de gunoi. Cecilia Maria Vormair (21 de ani) a fost arestatã preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de tentativã de omor, procurorul de caz schimbând încadrarea juridicã a faptei.

Tânãra si-a abandonat bebelusul la un container de gunoi din spatele blocului în care locuia, imediat dupã ce l-a nãscut, iar micutul a fost salvat de cãtre un gunoier.

Când a ajuns la spital, bebelusul avea o temperaturã de doar 30 de grade Celsius.

2-1Micutul a fost aruncat pur si simplu în container dupã cum, femeia le-a arãtat anchetatorilor la reconstituire, iar acest lucru i-a determinat pe procurori sã schimbe încadrarea juridicã a faptei din „punerea în pericol a unei persoane care nu se poate apãra” în „tentativã de omor”. Mama bãietelului le-a mai spus anchetatorilor cã a vrut sã scape de prunc de teamã ca iubitul ei sã nu o pãrãseascã.

Pus într-o gãleatã

Cecilia Maria Vormair a nãscut singurã în apartamentul închiriat împreunã cu concubinul ei pe strada Saturn din cartierul Aeroport. Când a simtit cã i-a venit sorocul, femeia a plecat din pat de lângã iubitul ei, taximetrist în Petrosani, a mers într-o camerã alãturatã si a nãscut. Cu o foarfecã a tãiat cordonul ombilical si fãrã sã se gândeascã la viata bebelusului, l-a aruncat în gãleata de gunoi dupã ce în prealabil îl înfãsurase în mai multe haine si într-o pungã din plastic.

2-2Si-a luat pe ea un hanorac cu glugã si s-a dus la containerul de gunoi din apropiere unde a aruncat copilul fãrã sã aibã nici o remuscare. Femeia s-a comportat apoi de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat, iar anchetatorii au aflat cã nici mãcar iubitul ei nu a realizat cã nãscuse. În tot acest timp a fost lucidã si si-a premeditat fapta au stabilit anchetatorii. Motivul pentru care a vrut sã scape cu orice pret de bebelus a fost acela de a nu-si „periclita relatia sentimentalã cu iubitul ei”.  Vecinii tinerei spun cã nu au bãnuit cã este însãrcinatã pentru cã nu o cunosteau. „S-au mutat aici abia de vreo lunã de zile, era cu un bãiat. Ziceau cã au venit din Timisoara. N-a bãnuit nimeni cã ar fi putut face o asemenea faptã”, a spus unul dintre locatarii blocului unde stãtea femeia.

Profil de criminalã

Femeia le-a povestit cu lux de amãnunte procurorilor cã a nãscut fãrã stirea cuiva si apoi, de teamã ca noul concubin sã nu o pãrãseascã, si-a aruncat copilul. Toate indiciile duc spre concluzia cã femeia e o criminalã.

„Lucra la o societate din Petrosani, montator de piese electronice. Colegii ei, care o stiu de douã sãptãmâni, spun cã a fost foarte linistitã, care îsi vedea de treabã si toatã lumea e miratã. Nimeni nu stia cã e însãrcinatã si nu a lipsit nici o zi de la locul de muncã. Inclusiv în ziua în care a nãscut, s-a deplasat la muncã si si-a fãcut serviciul normal, pânã la ora închiderii. Are profilul unui criminal adevãrat, asta spunem noi acum”, a declarat Gabriela Kando, procuror al Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara, care a anchetat-o pe femeie.

Politistii de la Petrosani sunt cei care au gãsit-o si nici nu a fost foarte greu, pentru cã aceasta nici nu s-a sinchisit foarte tare.

A nãscut, a împachetat copilul într-o pungã de deseuri menajere si l-a dus la ghenã.

„Politistii au meritul cã au identificat-o. (…) Riscã o pedeapsã cu închisoarea între 7 ani si 6 luni si 12 ani si 6 luni pentru tentativã de omor calificat.

A recunoscut nunantat comiterea faptei si a descris cu lux de amãnunte modalitatea în care a nãscut si cum si-a transportat bebelusul împachetat în mai multe rânduri de haine, inclusiv într-o pungã pentru gunoi menajer. S-a întors apoi în locuintã si si-a reluat activitatea zilnicã”, a mai spus procurorul Gabriela Kando.

Concubinul mai important decât propriul copil

Femeia a ascuns sarcina si se pare cã bebelusul este al unui concubin ce locuieste la Petrila si cu care a stat pânã în luna decembrie. Imediat dupã, l-a cunoscut pe noul iubit si i-a ascuns cã e însãrcinatã, iar la audieri acesta a declarat cã nici nu a participat la nasterea fãtului viu. „Nimeni nu a stiut cã e însãrcinatã. Ea sustine, iar probele administrate pânã acum confirmã, nasterea normalã la domiciliu. A durat un scurt interval de timp, a nãscut singurã, neajutatã de concubinul cu care locuia în chirie de scurt timp. Dupã aceea a luat fãtul viu si care scâncea putin si l-a aruncat la gunoi. Sustine cã a comis fapta pentru a-si asigura stabilitatea relatiei cu actualul concubin, care nu stia cã e însãrcinatã cu un alt bãrbat”, a precizat procurorul care i-a audiat pe toti cei care i-au fost în preajmã Ceciliei Vormair.

Tânãra mai are un copil dintr-o relatie anterioarã, dar pe care l-a lãsat în grija tatãlui.

Revoltati de gestul criminal

Cazul ei a impresionat pe toatã lumea, iar toti cei din jurul sãu s-au arãtat revoltati de gestul ei criminal. Nimeni nu întelege cum a putut sã-si arunce copilul în ideea cã va muri, iar colegii ei de muncã chiar au dojenit-o la audieri, pentru cã una dintre colege chiar ar fi fost dispusã sã îl înfieze pe micut. În momentul reconstituirii vecinii  au huiduit-o pe femeie, au arãtat-o cu degetul si au numit-o criminalã.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au solicitat instantei de judecatã arestarea preventivã a tinerei pentru tentativã la omor calificat, iar magistratii Tribunalului Hunedoara au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivã, pe numele tinerei, pe o perioadã de 29 de zile.

Diana Mitrache

Maximilian Gânju