Petrosaniul a fost punctul zero al Vãii Jiului la sfârsitul sãptãmânii trecute, editia cu numãrul XII a fost una incendiarã, asta în ciuda vremii mohorâte si a ploii sâcâietoare. Sãrbãtoarea urbei a debutat cu competitiile sportive, dar si cu alte manifestãri socio-culturale, însã punctul culminant a fost atins în timpul spectacolelor în aer liber din cele douã seri, respectiv vineri si sâmbãtã.

Vineri, artisti unul si unul

5 A fost nebunie la Petrosani la sfârsitul sãptãmânii trecute. Pe o vreme închisã, mohorâtã, oamenii au venit totusi în fata Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu unde au stat ore întregi la spectacolele pregãtite de municipalitate. Vineri seara show-ul a început în jurul orei 18:00 cu artistii locali ai Casei Studentesti de Culturã si nu numai, iar apoi, pe scenã au urcat greii muzicii populare, adicã Elena Merisoreanu, Ionut Dolãnescu, Petricã Miulescu Irimicã, Claudia Ionas s5-2i Angela Rusu. Seara a fost încheiatã cu CRBL, care i-a încântat si pe cei mai tineri dintre petrosenenii care au stat pânã la sfârsitul serii sã-l vadã, în ciuda ploii mãrunte.

Sâmbãtã, spectacol si artificii

Seara de sâmbãtã a fost una de-a dreptul explozivã. În jurul orei 19:00, dupã artistii locali, pe scenã au urcat bãietii de la Alb- Negru, adicã Andrei si Kamara, care au fãcut un spectacol e zile mari. La final, ei s-au declarat “de-ai casei”. “Venim atât de des în Valea Jiului încât putem spune cã suntem de aici. De altfel, noi suntem si studenti ai Universitãtii din Petrosani, jucãm si fotbal aici, asa cã suntem ca acasã. Si, vãd cã oamenii sunt buni si de distractie, am avut parte de un public minunat”, au declarat Andrei si Kamara. La câteva minute dupã trup Alb-Negru, a urmat cea mai titratã trupã rock din Valea Jiului, Harmony, care a încântat auditoriul cu o prestatie 100% live, în ciuda problemelor tehnice de sunet. Si, tensiunea în aer crestea pe mãsurã ce treceau minutele. Anda Adam era asteptatã de mii de fani. Ea si-a fãcut o aparitie spectaculoasã.  Prestatia ei a adus si mai multi spectacori în zona teatrului, iar show-ul fãcut de dansatori, plus recuzita si costumele, au alcãtuit un spectacol de nota 10. “Sunt extrem de fericitã sã fiu aici, asa cum sunt de fiecare datã când vin în Valea Jiului. Am scris pânã si pe Facebook cã în aceastã searã ne vom distra la Petrosani si asa s-a si întâmplat”, a declarat Anda Adam.5-3

Dupã circa 40 de minute, anuntul a fost în sfârsit fãcut. Trupa Hara, una din cele mai iubite din industria muzical româneascã, urma sã intre pe scenã. Membrii acestei trupe, profesionisti în adevãratul sens al cuvântului, au creat o atmosferã asa cum rar a mai fost la Petrosani pe o scenã în aer liber.  Prestatia, 100% live, a fost una de cea mai înaltã calitate, asta în ciuda problemelor pe care bãietii le-au avut la repetitii cu sunetul.  Fete din public au fost împãrtite în douã tabere. Pe de-o parte una îl avea ca favorit din trupã pe Flavius, solistul trupei, iar cealaltã pe Marius, violonistul care pe scena de la Petrosani, sâmbãtã seara, pur si simplu a trãit muzica. “Este o încântare sã venim în Valea Jiului. Am mai fost în celelalte orase în ultimul timp, însã în Petrosani nu am mai fost cred cã de vreo trei ani. Oamenii de aici stiu sã se distreze, nu glumã”, ne-a declarat Flavius, solistul trupei Hara. Seara de sâmbãtã s-a încheiat cu un superb foc de artificii care a durat zeci de minute. Cerul aproape a plâns deasupra Petrosaniului, iar Dumnezeu a tinut cu petrosenenii, pentru cã în cele din urmã ploaia s-a oprit, iar spectacolul de pe cer a putut fi vãzut de toti. Însã, pentru multi dintre cei care au luat parte la spectacol, distractia nu s-a încheia. Oamenii au stat la terasele din zona centralã unde au mâncat mici si au bãut bere pânã aproape în zori.

Luiza Andronache

5-4