7Ruta care scurteazã distanta dintre localitãtile din vestul Vãii Jiului si Tara Hategului va fi amenajat si de o firmã care vrea sã-si construiascã un parc de eoliene pentru producerea energiei electrice.

Amenajarea drumului judetean ce pleacã din Dealul Babii –Vulcan si iese la Merisor se executã cu fonduri de la Consiliul Judetean Hunedoara, însã o firmã care are mare nevoie de aceastã rutã pentru a-si duce echipamentele necesare unui parc eolian, si-a anuntat intentia de a prelua o parte din proiect. Astfel, firma în cauzã vrea cât mai repede sã înceapã lãtirea drumului pe cheltuiala proprie. Societatea se va ocupa doar de un tronson, restul urmând sã fie fãcut de Consiliul Judetean Hunedoara. Cum o parte din banii necesari proiectului sunt scutiti, legislativul hunedorean este optimist cu privire la realizarea acestui tronson rutier în scurt timp. „Am fãcut un parteneriat cu o firmã din Spania care are la Dealul Babii o fermã de eoliene. Ei sunt interesati sã facã drumul si le-am sugerat sã finanteze partea Dealul Babii cãtreVulcan si sperãm sã se apuce repede de lucrãri”, a declarat Ioan Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Proiectul a fost demarat în urmã cu mai multi ani dar a întâmpinat obstacole

Fie din lipsa finantãrii ori a proprietãtilor pe care ar urma sã treacã. Reprezentantii administratiei locale din Vulcan spun cã drumul „Dracului” este drum foarte important iar în acest an se va asfalta o portiune din el ce intrã sub autoritatea CL Vulcan. Ruta este importantã si pentru turismul din vestul Vãii, turistii scurtând distanta pânã în Pasul Vâlcan sau Straja.

Maximilian Gânju