6Sefii de la Mina Petrila se întâlnesc la Curtea de Apel Craiova. Cei trei sefi de la mina Petrila acuzati de moartea celor 13 mineri din anul 2008 se vor prezenta vineri în fata magistratilor de la Curtea de Apel Craiova unde se judecã recursul la sentinta pronuntatã de Tribunalul Gorj.

La termenul din 10 mai, cauza a fost amânatã de judecãtori  ”fatã de lipsa de apãrare a recurentilor inculpati Necula Aurelian, Rosu Gheorghe si Ungur Dan Stefan”.

Tribunalul Gorj i-a condamnat pe cei trei fosti sefi ai minerilor de la Petrila la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 si 6,6 ani. Tribunalul Gorj a judecat a doua oarã dosarul Petrila. În 27 aprilie, completul de judecatã de la Curtea de Apel Craiova a

invocat, din oficiu, casarea cauzei si retrimiterea dosarului exploziilor din 2008 de la mina Petrila la Tribunalul Gorj, deoarece

existau mai multe contraziceri între motivare si dispozitiv.

Cei trei au fost învinovãtiti de ucidere din culpã, vãtãmare corporalã din culpã si de infractiuni privind nerespectarea mãsurilor de protectie a muncii. În noiembrie 2008, la Mina Petrila, în urma unor explozii ce au avut loc în subteran, 13 mineri si-au pierdut viata, iar alti 15 au fost rãniti.

Monika BACIU