710 familii din Petrila au avut parte de Cina Crestinã, ”servitã” personal de Costel Avram, presedinte interimar al PNL Petrila. Pe… nepusã masã, a picat la Cina de la prânz si presedintele PNL Hunedoara si presedinte al Consiliului Judetean, Mircea Ioan Molot.

Joi, la Petrila, a avut loc prima Cina Crestinã liberalã, initiatã si ”servitã” chiar de presedintele interimar al PNL Petrila, Costel Avram. Ba chiar si preparatã de acelasi Avram, prin Asociatia Rosa Multiflora care îi apartine. ”Membrii organizatiei au constribuit substantial, ei si cunoscuti de-ai lor, de Paste când am ajutat 500 de familii. Era prea mult, cred eu, pentru ei” – a spus Costel Avram.

De alimente au beneficiat 10 familii care nu au nici un venit, cu copii multi, si chiar fãrã, dar cu probleme majore. Fiecare plasã cu alimente avea o valoare de circa 35 de lei. Si pentru a transforma actiuna într-una interactivã Costel Avram a venit în fata presei cu o propunere. Adicã de luna urmãtoare, numãrul persoanelor, care vor avea parte de Cina Crestinã, sã creascã gradual si ziaristii institutiilor media, pe rând, sã identifice si sã propunã 15 persoane lunar.

Înainte de începerea manifestãrii a picat pe nepusã masã, presedintele PNL Hunedoara si presedinte al Consiliului Judetean, Mircea Ioan Molot. Acesta a precizat cã nu avea în program nici sã vinã în Petrila, cu atât mai putin sã participe la o conferintã de presã, dar dacã s-a nimerit cã dacã e joi, e Valea Jiului, a zis ”de ce nu…”7-1

”Încep cu zicala ’Dã, Doamne, mintea românului cea de pe urmã!’, cã a reusit Avram sã intre într-un partid ca lumea si cã eu am avut inspiratia sã-l propun consiliului judetean al PNL sã fie presedinte la Petrila si am reusit sã-i conving. Si, vã spun, nu a fost usor! Abia astept alegerile din 7 iunie (alegeri la PNL Petrila – n.n.), când Avram va avea 100 oameni în salã si 120 de voturi” – si-a fãcut intrarea, bine dispus, presedintele Molot. Se stie cã Mircea Ioan Molot si Costel Avram fac glume, chiar caustice, unul cu celãlalt.

Costel Avram a precizat cã aceastã Cinã Crestinã va deveni o traditie, iar actiunile PNL cu scopul de a face mult mai mult pentru a veni în ajutorul oamenilor.

Ileana Firtulescu