Motinea de salvare a Vãii Jiului nu a trecut / Niciun parlamentar hunedorean din actuala putere nu a votat-o

„Mãcar am adus problemele Vãii Jiului în atentia guvernantilor” a fost concluzia votului exprimat pe motiunea ce privea Valea Jiului. Asta a declarat Monica Iacob Ridzi, deputat de Valea Jiului, care a luptat din rãsputeri sã le spunã celor din Guvern cã Valea Jiului e moartã fãrã minerit.

Minerii din Valea Jiului au fost si marti si miercuri, subiect de discutie în Parlamentul României. Motiunea initiatã de PPDD si PDL si semnatã de 73 de deputati din opozitie, însã, nu a trecut. Ce e mai grav, parlamentarii care au ajuns la Bucuresti, din Hunedoara, si cu ajutorul minerilor si care stiu bine care este situatia, au votat fãrã exceptie ÎMPOTRIVÃ. „Nu mã asteptam, în urma dezbaterilor ce au avut loc marti, sã treacã motiunea, dar nici ca parlamentarii hunedoreni sã voteze împotrivã. Mãcar de se abtineau, asa cum au fãcut, spre surprinderea mea, cei din UDMR. Toti parlamentarii USL, cu douã exceptii, dar care nu sunt din Hunedoara, au votat împotriva mottiunii, asa cum au votat toti parlamentarii judetului nostru. Mãcar am adus în atentie problemele minerilor si poate cã acum stiu mai multe despre mineri si vor gândi altfel, când vor lua decizii care ne privesc”, a declarat Monica Iacob Ridzi, deputat PPDD, unul dintre initiatorii motiunii.

4-1Liderul grupului PP-DD din Camera Deputatilor, Daniel Fenechiu, a anuntat, martea trecutã, în sedinta de plen, depunerea unei motiuni simple privind problemele mineritului din Valea Jiului, intitulate “Scãpati mineritul din Valea Jiului de norocul rãu al conducerii bicefale Vosganian-Nitã”, dar nimeni nu a cerut demiterea ministrilor, ci doar elaborarea unui plan strategicpentru minerii din Valea Jiului, în baza unor concluzii existente deja.

Motiunea simplã aratã cã atunci când oamenii politici care compun actuala guvernare au venit în Valea Jiului în campanie electoralã le-au promis minerilor, sub cuvânt de onoare, cã vor avea grijã ca mineritul din aceasta zonã a tãrii sã continue si sã se dezvolte pe baze economice sustinute de stat, dar se pare cã lucrurile au stat altfel. „Este vital pentru Valea Jiului asigurarea resurselor financiare, fie pentru retehnologizarea minelor si a douã grupuri energetice de la Mintia, fie pentru retehnologizarea minelor si construirea unui grup nou la Paroseni de minim 250 MWh. Prin retehnologizarea grupurilor de la Mintia se asigurã apa caldã si încãlzirea localitãtilor limitrofe, precum si producerea de energie electricã într-un punct strategic pentru Sistemul Energetic National si nu va genera somaj în aceastã zonã. Prin construirea unui grup nou la Paroseni se asigurã posibilitatea termoficãrii Vãii Jiului, eliminarii costurilor transportului cãrbunelui pe calea feratãsi generarea de minim 500 locuri de muncã, în conditiile în care pânã la finele anului 2018 în Valea Jiului se vor pierde aproximativ 3.000 locuri de muncã” au precizat parlamentarii opozitiei în motiunea simplã, care miercuri nu a trecut de votul alesilor nostri.

Pe de altã parte deputatul PSD Cristian Resmeritã sustine cã motiunea initiatã de partidele din opozitie a fost fãrã fundament real. “Au fost ample dezbateri la motiunea simplã initiatã de partidele de opozitie împotriva domnilor ministri Nitã si Vosganian, doi ministri de al cãror mandat se leagã realizãri importante pentru Valea Jiului.

O motiune fãrã fundament real, ai cãrei semnatari majoritari sunt parlamentari PD-L sau fosti parlamentari PD-L, partid care aflat la guvernare timp de trei ani si jumãtate nu a avut nicio solutie pentru Valea Jiului. Sustin continuarea reformelor începute pentru mineritul din Valea Jiului , precum si proiectul pentru declararea huilei resursa energeticã strategicã”, a declarat Resmeritã.

Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Motinea de salvare a Vãii Jiului nu a trecut / Niciun parlamentar hunedorean din actuala putere nu a votat-o

 • 30 mai 2013 la 08:23
  Permalink

  monica asta cat a fost pdl la guvernare al naiba sa fi daca vedeai ceva ca ar spune, nici prin vale nu prea venea, nicio declaratie de presa, acum ca e in opozitie numai in declaratii o tine.
  Hai sictir moni!

 • 30 mai 2013 la 08:32
  Permalink

  In astfel de momente ar trebui sa va dati cu toti silinta dragi reprezentanti ai Vai jIULUI sa faceti ceva ptr.noi care va-m ales,nu conteza culoarea politica cand trebuie rezolvate probleme sociale dar vad ca realitatea este alta,contrele politice nu fac nimanui BINE!!!mai aveti curajul sa dati ochii cu alegatorii???

 • 30 mai 2013 la 19:10
  Permalink

  Ion, hai sictir! Daca n-a facut ceva atunci, sa nu faca nici acum , monica????????? Tu daca gresesti, nu te mai corectezi niciodata? De fapt, nu-ti pasda de minerit…poate ai o slujba in alt domeniu..unde-i unul nu-i putere…unde-s doi puterea creste…!Sa nu sustineti valea jiului, dragi parlamentari,asteptati doar voturi…!

 • 30 mai 2013 la 19:15
  Permalink

  Daca mai aud de Mona si Hary sincer….ma internez dreacului cu fierea. Imi vine sa vars, imi produc astia doi o senzatie de rau. va rog din suflet da-ti odata stirea aia cu catuse si gata, sa nu-i mai vad sa stiu ca s=-a terminat. si ca mine sunt multi. nu-i mai suportam: dau drumu la radio unu din astia, deschid tv-ul unu din astia sau amandoi in canale diferite, deschid un ziar amandoi sar pe mine din pagina, la stiri procesu lu Mona, la cancan sarcina lu mona, la ziare vochitoiu fura apa, la radio vochitoiu cercetat penal de dna. Nuuuuuu maaiiiiiiiii pot. Macar platesc bine? ca de facut fac un ca…ca…t!

Comentariile sunt închise.