Vosganian: ”Noi avem specialisti, din pãcate, în închiderea de mine”

6Specialisti în închiderea minelor. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a subliniat faptul cã specialisti existã, însã toti vor sã închidã minele. Declaratia acestuia vine ca rãspuns la motiunea depusã de parlamentari cu privire la închiderea mineritului din Valea Jiului.

El a mai spus cã nu este corect ca ministrul delegat pentru energie, Constantin Nitã, sã fie acuzat cã în ceea ce priveste energia nu se întâmplã nimic, arãtând cã au început vânzãrile prin burse, iar extractia de huilã s-a debarasat de datoriile vechi si poate sã facã o constructie financiarã, fie o constructie tehnologicã.

“Noi avem specialisti, din pãcate, în închiderea de mine. Dacã dumneavoastrã, asa cum vã comportati, doriti sã vã închideti partidele, eu pot sã vã împrumut specialistii în programe de închideri ca lucrurile sã se desfãsoare potrivit eficientei economice”, le-a transmis Vosganian, în încheiere, initiatorilor motiunii simple. Printre specialistii care au la mânã atestatul potrivit cãruia pot fi numiti diriginte de santier închidere mine sau proiectant închidere mine se numãrã si Puiu Horea, fostul director al Agentiei Nationale de Resurse Minerale.

În ceea ce priveste specialistii în închiderea minelor din cadrul societãtilor huilei din Valea Jiului acestia sunt fosti sau actuali directori. Cei care detin certificatul de atestare eliberat de Centrul de Formare Profesionalã Busteni, se regãsesc Stamin Purcaru, Daniel Surulescu, Alexandru Blaj, Cristian Nicolescu, Nicolae Preda, Daniel Cristinel Purcaru, Mihail Stoicescu, Sorin Holingher, Livia Ilias sau Mircea Ivan. Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, Zoltan Lacatas detine si el un astfel de certificat prin care i se oferã dreptul de a fi numit proiectant de închideri mine sau diriginte de santier închideri mine.

Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Vosganian: ”Noi avem specialisti, din pãcate, în închiderea de mine”

 • 30 mai 2013 la 08:37
  Permalink

  Domnule Ministru cine i-a pus in functii pe toti acesti inchizatori de Mine oare nu tot voi???Aceasta gasca de baroni locali ar trebui sa platesca ptr.situatia minelor din Vale de ce nu-i trageti la raspundere???

 • 30 mai 2013 la 10:10
  Permalink

  Incep sa cred ca, guvernul Boc a fost un guvern de super specialisti, in comparatie cu aceasta guvenare, adunatura de imbecili si diletanti, sub o singura sigla si anume USL.
  „Albi nu stiu sa sara, iar USLI-stii nu stiu sa guverneze”
  USL-istii, dupa un an de guvenare nu inteleg cum se conduce o tara, desi in urma cu un an toti aveau planuri si rezolvari marete, pentru Romania de maine, astzi zi de gratie 30 Mai, 2013, constat ca noii conducatori nu sunt altceva decat o gasca de imbecili cu acte in regula, semnate la zi. Chiar si fetele lor, denota ca, imbecilitatea este dusa la rang de stiinta nationala pe cele mai inalte culmi ale cretinismului politic.
  Oameni se gideaza dupa urmatoarele reguli, ce nu inteleg inchid, ce nu stiu, imi dau cu parerea ca si cum as stii totul despre acel lucru,ce mai ramane din ce se fura, iau acasa pentru copilasi.
  USL-istii se comporta la guvernare ca si un batran, bolnav de alzheimer, intr-un bordel si care striga in gura mare ca a fost furat si el nu plateste nimic.
  Apropo, cei care ati votat PSD-ul, PNL-ul, cautati un loc solid de dat cu capul si loviti constant, cu putere locul, pana vedeti ca incepe sa va curga prostia pe jos.
  O zi buna va urez, cronicavj.ro !

Comentariile sunt închise.