Medicii din Valea Jiului ar trebui sã solicite gãrzi de corp, în conditiile în care tot mai des integritatea fizicã le este pusã în pericol.

Dupã ce duminicã dimineata un recidivist a provocat un scandal monstru la Unitatea primire Urgente a Spitalului din Petrosani – unde a bãtut un paznic si un brancardier si a terorizat cadrele medicale –luni seara scandalul s-a mutat la urgenta Spitalului Municipal Vulcan.

Totul a  început tot de la un recidivist, Alexandru Untaru, cunoscut în Vulcan cu probleme de comportament, dar si pentru faptul cã bea pânã si spirt în lipsã de alte bãuturi alcoolice.

„În jurul orei 20.00, un bãrbat din Vulcan a solicitat ambulanta, pe motiv cã vomitã sânge. În timp ce cadrele medicale îi întocmeau fisa medicalã, acesta a avut un comportament agresiv, început sã facã scandal si sã înjure medicul de gardã si asistenta”,

ne-a declarat Mugurel Teodosiu, adjunctul comandantului de la Politia Municipiului Vulcan.

Scandalul a fost aplanat de un echipaj al Politiei Locale, care se afla în zonã, iar scandalagiul a fost sanctionat contraventional cu suma de 1.000 de lei.

Nu este pentru prima datã când medicii din Valea Jiului trebuie sã facã fatã unor pacienti violenti.

Pe lângã cele douã cazuri înregistrate în decurs de doar câteva zile, în anii precedenti au mai fost consemnate astfel de fapte si a fpst nevoie de interventia politistilor.

Carmen Cosman