11Nu au canalizare si apã potabilã, dar vor avea internet. Este vorba de cei câtiva zeci de locuitori ai zonei Dealul Babii din municipiul Vulcan, majoritatea vârstnici care vor avea acces la informatie. Administratia localã din Vulcan a alocat suma de 60 de mii de lei pentru conectarea celor câteva gospodãrii si a unei scoli la reteaua de internet.

”El este depus la minister, asteptam sã se reia plãtile pentru asemenea proiecte si va rãmâne valabil si speram sã înceapã plãtile pentru cã au fost sistate toate plãtile la lucrãrile care nu au fost începute. Din pãcate nu sunt bani suficienti pentru a finaliza toate aceste lucrãri. Ne putem bucura pentru cã municipiul Vulcan nu are datorii la nicio firmã, toate lucrãrile au fost achitate la zi si sperãm cã se vor derula si toate celelalte proiecte pe care le avem acum pe masa de lucru”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Mai mult decât atât, edilul vede utilitatea acestui proiect. ”Sigur cã da pentru cã aici nu avem semnal la telefon, ori internet ori o antenã pentru semnal la telefoanele mobile”, a mai spus Ile. În zona din Dealul Babii au rãmas câtiva tineri. Acestia pot fi numãrati pe degetele de la o mânã, însã ei considerã cã initiativa edililor este una lãudabilã.

”E bine dacã bagã internetul.

Am avut nevoie pentru proiectele de la scoalã si a trebuit sã merg în oras”, spune un tânãr.

Bãtrânii se feresc sã vorbeascã despre astfel de lucruri pe care el considerã ”tabu”. Pentru acest proiect administratia localã din Vulcan va cheltui suma de 60 de mii de lei.

Monika BACIU