Dupã ce s-a suit bãut la volan si, apoi, a omorât un pieton, omul de afaceri din Petrosani, Constantin Grecu, a ajuns în fata instantei. La Judecãtoria Petrosani a  avut loc al doilea termen de judecatã în dosarul în care afaceristul este acuzat de ucidere din culpã.

Chiar dacã procurorii au stabilit cã victima omului de afaceri nu se afla pe trecerea de pietoni ci lângã „zebrã”, Constantin Grecu nu a scãpat de instantã, care îl judecã pentru ucidere din culpã. Luni, la al doilea termen de judecatã, magistratii din Petrosani au amânat cauza pentru data de 10 iunie, dupã ce la primul termen de judecatã, din data de 13 mai, s-a pronuntat o nouã amânare. Tot atunci, în cauzã a mai fost introdusã, ca parte civilã, fiica victimei, Mihaela Rodica.

3-1La mijlocul lunii septembrie 2011, un bãrbat de 40 de ani, din Petrosani, care se întorcea acasã de la lucru, a  fost ucis în perimetrul trecerii de pietoni din zona Gãrii Petrosani de Constantin Grecu, care s-a urcat bãut la volan. Soferul, care circula cu vitezã mare, a fost testat cu aparatul etilotest pentru a se stabili dacã a consumat bãuturi alcoolice. Rezultatul a fost pozitiv, de 0,33 la sutã în aerul expirat, iar acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Politistii l-au retinut pe omul de afaceri pentru 24 de ore, iar ulterior a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani, politistii solicitând arestarea preventivã a lui. Procurorii l-au pus, însã, în libertate, dupã ce au concluzionat cã victima nu era pe trecerea de pietoni, ci în apropierea ei.

În cauzã a fost efectuatã si o expertizã criminalisticã auto, aflatã la dosarul ce a ajuns pe rolul instantei din Petrosani în urmã cu o lunã.

Carmen Cosman