Conducerea SC Apa Serv din Valea Jiului îsi va sanctiona angajatii care au îngãduit furturi. Asta dupã ce acestia au lãsat cu bunã stiintã ca anumite persoane sã consume apã si sã nu plãteascã, ori sã plãteascã prea putin.

Încasãrile nu au atins sume record, dar vina este si a angajatilor, care stau indiferenti si nu actioneazã atunci când descoperã furturi de apã din retea. „Angajatii si cei din conducerea statiilor din câteva localitãti sunt în vizorul nostru, pentru cã am constatat cã nu au actionat atunci când au observat cã anumite persoane care locuiesc la case consumã doar un metru cub de apã, iar un om care stã într-o garsonierã plãteste cam 6 mc. Facem anchetã chiar luni am demarat una în Vestul Vãii Jiului, iar cei vinovati sã plãteascã. Initial, angajatii vor fi retrogradati pe un post inferior, iar, în functie de gravitatea faptelor, vor putea chier sã fie dati afarã”, a precizat Costel Avram, directorul SC Apa Serv SA.

5-1Factura curentã emisã de firma de distributie a apei din Valea Jiului a ajuns sã fie plãtitã la aproximativ 76% din valoarea sa. Asta în timp ce anul trecut, nu erau mai mult de 52 % dintre abonati care îsi plãteau facturile lunar.

Toate, însã,au fost posibile din cauza indiferentei angajatilor, care nu au sesizat neregulile si au închis ochii la ele.

Diana Mitrache