O profesoara  pensionara, care preda la Grupul Scolar Industrial Minier din Lupeni este cercetata disciplinar si s-ar putea sa i se interzica sa mai intre la ore, dupa ce a lovit un elev de clasa a IX-a atat de tare, incat acestuia i-a dat sangele pe nas. Nici elevul nu va scapa cu una cu doua, din cauza ca intregul scandal a pornit chiar din cauza indisciplinei lui.

Scandal la Grupul scolar Industrial Minier, unde un profesor pensionar, care mai preda inca, dar in acelasi timp este si consilier local din partea PSD, a lovit un elev din clasa a IX-a C, care era indisciplinat.

Dascalul, Maria Pestrea, sustine ca i-a dat doar o palma, dar atat de bine l-a lovit, incat elevului i-a dat sangele pe nas.

Directorul institutiei de invatamant,Vasile Hodor, spune ca, din datele de pana acum, totul ar fi pornit dupa ce elevul a intarziat la ora de Logica, predata de Maria Pestrea.

«Din cate am inteles, l-a ascultat, nu a stiut, apoi l-a dat afara din clasa, dar la usa acesta ar fi continuat sa faca galagie », explica Hodor.

Atunci, cadrul didactic s-a enervat si l-a lovit pe elev. Un alt profesor, de Informatica, a observat, ora urmatoare, ca elevului in curge sange din nas si l-a trimis imediat la cabinetul scolar.

Directorul Hodor a precizat ca se va constitui o comisie de cercteare a abaterii disciplinare, iar concluziile anchetei interne vor fi prezentate in Consiliul Profesoral. El a mai spus, insa, ca exact clasa unde invata elevul creaza multe probleme si este cea mai slaba din liceul.

Nu va mai intra la clasa

Inspectorul scolar general al judetului Hunedoara, Alexandru Lautaru, este mult mai categoric. Lautaru a precizat ieri ca dascalul implicat in incident nu va mai intra la ore. Nici elevul, insa, nu va scapa prea usor. Din cauza indisciplinei, risca sa fie exmatriculat pe o perioada cuprinsa intre 3 si 5 zile.

Paradoxal, Maria Pestrea este chiar presedintele Comisiei de invatamant, sanatate, familie, activitati social – culturale si culte din Consiliul Local Lupeni, unde, asa cum spuneam, este consilier din partea PSD. Fiul ei, Alexandru Pestrea, a fost implicat intr-un scandal de rasunet, dupa ce fosta lui iubita si-ar fi abandonat copilul nou-nascut intr-o toaleta din caminul studentesc in care locuia.

Carmen Cosman