”Mircia Muntean are o problema cu increderea. S-au auzit multe chestii, cum ca ar juca la mai multe capete si ca va face cu noi ce a facut cu PNL”- reprezentant al UNPR  Valea Jiului.

Zvarcolirile de pe scena politica, cu trei luni inainte de alegerile locale si cu circa opt luni inainte de cele parlamentare, au ca scop atragerea unor formatiuni politice de buzunar, care sa aduca voturi, oricat de putine ar fi. Vorba zicalei, pic cu pic se formeaza oceanul.

Furtuna in budoarul generalului

Cea mai comentata figura politica a judetului, de catre organizatiile din teritoriu, este cea a primarului Devei, Mircia Muntean. Acesta a declarat saptamana trecuta ca UNPR, al carui membru este, astepta un raspuns de la centru pentru precizari in ceea ce priveste candidatul pentru Primaria Devei.

Mai precis, daca se va merge pe lista comuna cu PDL. Vorba aruncata ”peste umar”, cu suparare si umor negru, de primarul Devei, cum ca UNPR nu mai exista pana vineri, a aratat ca apele sunt tulburi in acea ograda.

Intreband prin filialele UNPR din Valea Jiului, am aflat ca e furtuna in budoarul politicienilor generalului. si cum nu poti spune ca e soare cand in partid e vijelie, UNPRistii locali ne-au rugat sa pastram discretia in ce privesc numele lor pentru ca: ”Nu este bine sa punem gaz pe foc. La suparare, se pot produce rupturi si nu este indicat, pentru ca supararea trece si apele se limpezesc”.

O parte a a membrilor stiau de o confruntare intre Mircia Muntean si presedintele UNPR filiala Judeteana, Mihail Rudeanu, care vizau functiile din judet, respectiv primaria si presedentia Consiliului Judetean.

Muntean si centura de siguranta a PP

”Au fost discutii pe candidaturi, unde am fost consultati si noi. Dar presedintele Mihail Rudeanu e omul generalului (Gabriel Oprea –n.n.) pentru ca are incredere in el si pentru ca are experienta. Eu stiu ca Mihail Rudeanu va fi candidatul pentru sefia Consiliului Judetean, iar Mircia Muntean – pentru ca sta bine in sodaje comparativ cu ceilati posibili contracandidati – sa fie candidatul la primaria Deva. Doar ca Mircia Muntean are o problema cu increderea. S-au auzit multe chestii, cum ca ar juca la mai multe capete si ca va face cu noi ce a facut cu PNL” –  a precizat un reprezentant al UNPR din Valea Jiului.

Punand cap la cap spusele altor membri ai acestei formatiuni politice, a reiesit ca Mircia Muntean a fost unul dintre factorii care au produs schimbarile la varf in… PP, partidul lui Dan Diaconescu la nivel judetean, bagandu-si adanc ”coada” si producand si aici frecusuri periculoase.

Care a fost cauza? Ne-au lamurit tot UNPRistii din Vale: ”Pai domnia sa este un politician vechi si stie ca se pot deschide si alte usi de siguranta, spre sustinere mai multa, avand in vedere ca PPDD este in crestere. Nu cred ca face imprudenta sa stea cu fundul in doua luntrii, ca multi mi-au spus si ne-au spus sa nu patim ce a patit PNL. Adica sa devina dusmanul din interior. Dar nu credem lucrul asta”.

Conduceri ale filialelor din Valea Jiului  considera ca in orice partid exista si discutii care nu sunt deloc armonioase, dar care pot degenera daca nu sunt gestionate cu atentie si daca nu se discuta cu cartile pe masa.

Ileana Firtulescu