Alegerile de la Universitatea din Petrosani pentru functia de Rector pun mediul academic intr-o situatie extrem de delicata. Candidatii, in primul rand, sunt niste persoane nu tocmai apreciate in mediul academic din cauza “ aptitudinilor” mult prea omenesti in comparatie cu titularile de prof. univ.dr.  pe care le au.

In al doilea rand, comisia constituita incalca putin un Ordin al Ministrului. Este vorba despre Ordinul privind luarea unor masuri in derularea procedurii de alegere a rectorului in institutiile de invatamant superior. Aviz celor care se ocupa de legalitatea alegerilor chiar primul articol! Interesant ar fi, nu-i asa, domnilor de la Universitate care va ocupati de alegerea noului Rector, ce loc ocupa fostul rector Emil Pop?

Atentie la aceste “mici” scapari, pentru ca alegerile de la Universitatea Petrosani au fost luate in vizor si de Ministerul Educatie, iar pentru ziua de vineri este pregatita sa ajunga in Dealul Institutului o comisie a carui scop este de a supraveghea legalitatea alegerilor. Se pare ca, onorabilii de la MEC s-au autosesizat din presa despre cum a decurs votul pentru Senat.

Mai exact, exista unele informatii neoficiale, dar bune de speculat, cum ca Pop si ai lui au controlat votul studentilor prin aplicarea diferentiata a stempilei de control pe buletine.

Dar cine sunt candidatii pentru functia de rector al Universitatii Petrosani?

Cei trei sunt prof. univ. Dr.ing Radu Sorin Mihai, conf. univ.dr. Veres Ioel si prof. Univ.dr Poanta Aron.

Acestia au publicat pe site-ul Universitatii CV-ul si programul managerial, vezi aici  , iar din pacate doar CV-ul lui Radu Sorin este mai semnificativ si aduce cat de cat cu cel al unui posibil Rector.

Poanta Aron are ca hobby vanatoarea si sky (cer), iar Veres Ioel este asa de bun cunoscator al limbilor straine, adica una, incat si-a facut un tabel in care sa-si prezinte nivelul de pregatire…

Situatia de la Universitatea Petrosani este trista, foarte trista.  La o institutie superioara de invatamant s-a ajuns in situatia de a nu mai candida personalitatile. Dar oare trebuie sa ne mai miram, nu aceasta stare de fapt o regasim la nivel national?

Alegerea rectorului va avea loc in data de 24 februarie.

Marius MITRACHE