9Arena educationalã pentru elevi si viitori studenti. La Sala de Marmurã a Primãriei din Petrosani a avut loc prima editie a actiunii denumite generic ”Arena Educatiei”. Este vorba de prezentarea ofertei educationale pentru viitorii boboci de clasa a IX-a, dar si de oferta universitãtilor din tarã.

”Este vorba de activitatea educationala numitã ”Arena educatiei” si este o manifestare educationalã la nivelul judetului Hunedoara si este realizatã de Inspectoratul Scolar impreunca cu Centru Judetean de Resurse si Asistenta Educationala în parteneriat cu Universitatea Politehnicã Timisoara si cu Universitatea de Inginerie din Hunedoara. Astãzi se deruleazã o prezentare de oferte educationale a celor din Valea Jiului dar existã si alte universitãti din tara care au venit sã prezinte ofertele pentru anul viitor scolar. Suntem multumiti de o participare de 100% din partea liceelor din Valea Jiului care vor încerca sã atragã cât mai multi elevi de clasa a VIII a pentru profilele din scolile lor dar si universitãtile care îsi prezintã la rândul lor ofertele scolare”, a declarat Ovidiu Muntean, profesor psiholog în cadrul CHRAE Hunedoara.

La eveniment au participat reprezentanti ai mai multor universitãti din tarã, dar si toate liceele din Valea Jiului.

”Noi le oferim o ofertã diversificatã de studii de licentã, masterat si doctorat. Domeniile sunt multiple, iar preturile sunt accesibile”, spun reprezentantii Universitãtii Dimitrie Cantemir.

9-1Nici reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Petrosani nu s-au lãsat mai prejos. Acestia vor sã îi atragã pe viitorii studenti la Universitatea Petrosani.

”Vrem sã îi atragem pe viitorii studenti la Universitatea noastrã. Avem trei facultãti de renume în cadrul universitãtii cu o vechime mare, le oferim cursuri de maasterat, cursuri

doctorale si cursuri postliceale”, au spus reprezentantii Universitãtii Petrosani.

Cu pâine si sare au fost întâmpinati viitorii liceeni si studenti de elevii Grupului Scolar Retezat din Vulcan. Fiecare liceu din Valea Jiului a prezentat oferta educationalã, astfel încât sã atragã cât mai multi elevi.

Monika BACIU