11Toatã lumea spera ca dupã preluarea de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara a adãposturilor de câini vagabonzi, problema acestora sã fie rezolvatã. Nimic mai fals, însã. Desi din momentul în care gestionarea acestei eterne probleme a ajuns în responsabilitatea “miniparlamentului hunedorean” au trecut aproape 4 luni de zile, mai nimic nu s-a întâmplat spre bine.

Din contrã, maidanezii de pe strãzi sunt tot mai numerosi iar plângerile cetãtenilor curg gârlã. În acest timp, adãpostul din cartierul petrosenean Colonie este tot mai pustiu. Nu de alta dar, nu mai existã medicamentele necesare sterilizãrii câinilor, personalul este insuficient iar mult promisa masinã destinatã hingherilor nu mai apare. “Aveam promisiuni cã luni vom intra în posesia respectivei masini. De atunci au trecut trei zile si aceasta nu a mai apãrut. Nu pot sã spun cã reprezentantii Consiliului Judetean nu au fãcut nimic pentru acest adãpost. Au fost reamenajate si igienizate spatiile destinate cãteilor, s-a fãcut curãtenie iar hrana necesarã acestora o procurãm datoritã fondurilor alocate de cãtre Consiliul Judetean. Problema este cã nu mai primim fonduri si pentru achizitionarea de medicamente sau pentru instrumentarul medical necesar sterilizãrii animalelor. În acelasi timp, fãrã masinã si fãrã destui hingheri nu mai putem captura maidanezii de pe strãzi. Stiu cã oamenii se plâng cã sunt atacati de câinii tot mai numerosi si mai agresivi în aceastã perioadã, dar nu avem ce face”, a declarat medicul veterinar Cosmina Pãdure.

11-1În prezent, în acest adãpost sunt “cazati” circa 50 de cãtei, în conditiile în care aici ar putea “locui” 150 de patrupede. “Din februarie nu am mai adus aici niciun câine. Adevãrul este cã problema maidanezilor era mai bine gestionatã pe vremea când de acest adãpost se ocupa primãria din Petrosani”, a mai spus Cosmina Pãdure.

Dacã la adãpostul Lãbus mai sunt doar vreo 50 de câini, în acelasi cartier mai functioneazã si un alt adãpost destinat maidanezilor. Acesta este, însã, particular iar acolo sunt cazate nu mai putin de 500 de animale. Claie peste grãmadã…

Mircea Nistor