”Bar nou, modern, din Petrosani, cauta animatoare topless, cu scurte numere de striptease, conditii excelente de munca. Se cere multa seriozitate si interes pentru munca. Se ofera corectitudine, salariu minim 1.000 de euro si bonusuri substantiale in functie de cresterea consumatiei”, acesta este numai unul dintre anunturile unor patroni hunedoreni in cautare de animatoare.

Totusi, nu putini sunt cei care considera ca a fi animatoare presupune si a face sex cu clientii pe care trebuie sa-i convingi sa consume cat mai mult, avand in vedere ca si salariile nu sunt de lepadat.

Andreea C. are 17 ani si este din Lupeni. In ultimii doi ani a castigat bani foarte multi dintr-o astfel de activitate, asa ca in prezent isi poate intretine si parintii. Daca acestia ar fi in tara…

”Parintii mei sunt plecati in Italia de cand eram eu mai mica, de pe la noua ani. M-au lasat cu bunica, care intre timp a murit. Acum doi ani, au venit si au vazut ca ma descurc si singura, imi pot face de mancare, pot spala, ma tin de scoala si nu umblu cu tot felul de gasti dubioase. Asa ca imi trimit bani de intretinere, iar eu oricum ma descurc. Tot pe la 15 ani mi-am dat seama ca trebuie sa castig si eu bani si la sfarsit de saptamana dansez, sunt animatoare in mai multe cluburi, in functie de cerere. Am fost si la Cluj intr-un club si sa stii ca se castiga bani destui, imi pot permite tot ce vreau”, povesteste ea.

Parintii nu stiu ce face ea, dar nici nu considera necesar sa-i informeze: ”Atata timp cat m-au lasat si au plecat si imi dau telefoane de Pasti si de Craciun si la ziua mea, nu cred ca trebuie sa se bage ei in viata mea. Eu de scoala ma tin, am note bune, asa ca nimeni nu poate sa imi reproseze ce fac. Sunt putini cei care stiu cu ce ma ocup eu si nu e o rusine sa dansezi, ca nimeni nu te poate obliga sa te si culci cu cineva. Eu, una, nu am facut-o”.

O alta tanara, tot din Lupeni, are nume de sfanta, Magdalena, insa pe scena se dezlantuie intr-un dans dracesc. Ea incearca sa ne explice ce inseamna sa fii animatoare.

”Noi suntem inapoiati, de asta prefer sa dansez in orasele mari, chiar si pe o mie de euro sau chiar doua mii pe luna.

A fi animatoare nu presupune sa te urci pe o scena, sa te dezbraci si gata. Trebuie sa-i convingi pe clienti sa faca mai multa consumatie, fara sa te urci pe ei. Pentru asta trebuie sa fii desteapta. A fi animatoare nu inseamna sa fii prostituata”, spune ea.

Ioana, de 25 de ani, are si ea o varianta. Este din Vulcan si in fiecare an a dansat in Cipru. ”Este frumos sa fii animatoare si nu, nimeni nu te obliga sa te culci cu acei clienti, pentru ca ii poti face probleme patronului.

Acolo unde am fost eu,  nu aveam voie sa le dam nici macar numerele de telefon, eram ca si pazite sa nu se intample ceva de genul acesta. Mie imi place sa dansez.

Decat sa stau intr-un birou si sa fac o munca ce nu-mi place, mai bine dansez. si ce daca ma mai dezbrac cateodata? Nu ne-am nascut goi in fata lui Dumnezeu? Eu cred ca din cauza prejudecatilor suntem unde suntem acum”, este de parere tanara.

Anamaria NEDELCOFF