12Alei, strãzi si cabane dupã un plan asemãnãtor statiunilor din Alpi. Asta vor reprezentantii administratiei locale din Vulcan pentru statiunea montanã Pasul Vâlcan.

”Acum suntem în faza de parcelare a terenurilor urmeazã sã se facã caietul de sarcini iar în o lunã sau douã speram sã dãm drumul la licitatii, chiar azi domnul primar este în Pasul Vulcan pentru trasarea acelor parcele si mai avem de realizat ceva drumuri pentru cã acum unele parcele sunt în locuri inaccesibile în acest moment”, a declarat viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merisanu.

Dacã în celelalte statiuni montane din Valea Jiului cabanele s-au construit haotic, fiecare cum a vrut, în Pasul Vulcan situatia se doreste a fi cu totul diferitã. ”Tocmai de aceea si merg lucrurile putin mai greu pentru cã noi ne-am propus ca în Pasul Vulcan sã creem o statiune nouã, bine pusã la punct, planul prevede alei, strãzi si toate cabanele sunt bine pozitionate si sigur nu vom crea haosul care s-a creat în alte statiuni prin acele constructii fãcute haotic”, a mai precizat sursa citatã.

În momentul de fatã, în cea mai nouã statiune montanã din Valea Jiului nu sunt unitãti de cazare construite haotic, iar tocmai de accea reprezentantii administratiei locale vor ca o datã începute constructiile acestea sã fie realizate dupã planuri bine stabilite. Modelul a fost preluat de la europeni care au ridicat turismul la cote înalte, si la propriu si la figurat.

Monika BACIU