Neglijati, politistii locali s-au felicitat între ei

7De 21 mai, care a fost si Ziua Nationalã a Politiei Locale, multi dintre politistii primãriilor s-au felicitat între ei dupã ce au aflat din presã si de la televizor cã este ziua lor… Sfintii Împãrati Constantin si Elena au devenit protectorii lor ”pentru promovarea binelui si ocrotirea aproapelui”.

Pe lângã sãrbãtoarea crestinã a Sfintilor Împãrati Constantin si Elena,  21 mai este si Ziua Nationalã a Politiei Locale. În alte orase ale tãrii au avut loc ample manifestãri cu aceastã ocazie. La Timisoara a fost ziua portilor deschise, la Giurgiu primãria si-a cinstit politistii, la fel Râmnicu Vâlcea, Târgu Mures, Bucuresti etc.

În Valea Jiului, multi dintre politistii locali nebãgati în seamã, s-au gândit sã-si marcheze ziua înfrumusetând-o, trimitându-si reciproc mesage de felicitare, cu urãri de bine si succes în munca lor. si-au înfrumusetat ziua fãrã sã se plângã cã edilii lor nu s-au gândit si la ei.

”Da, si eu am primit un mesaj de la colegii mei si am fost plãcut surprins” – a declarat un politist local din Vulcan.

”Eu habar nu aveam cã astãzi (ieri – n.n.) este Ziua Politiei Locale” – a spus un alt politist local din Petrila.

Multi dintre politistii locali au aflat de pe internet si de la radio-tv cã astãzi este ziua lor. Asa au luat cunostintã de  Mesajul Federatiei Nationale a Politistilor Locali cu ocazia Zilei Nationale a Politiei Locale – 21 Mai:

—————-7-1

”Politia Localã, continuitoarea Politiei Comunitare, are în România o istorie de doar opt ani, perioadã cu multe frãmântãri, atât datoritã neclaritãtilor legislative cât si datoritã eforturilor personalului acestei institutii de a-si sedimenta rolul si locul în comunitãtile unde activeazã. Dacã mai adãugãm si detalii cu privire la motivatiile materiale acordate politistilor locali pentru a presta serviciile cerute de cetãteni, atunci se poate expune, în culorile amestecate ale curcubeului, un tablou mai mult decât expresiv al situatiei institutiei noastre, care se vrea a fi “bratul armat” al primarului in asigurarea ordinii urbei pe care o are în administrare.

Federatia Nationalã a Politistilor Locali a luat fiintã în anul 2007 si doreste sã asigure organizarea unei structuri unice de reprezentare profesionalã, sustinere si apãrare a intereselor comune ale membrilor sãi atât la nivel national, regional si local, cât si în plan international, în relatiile cu autoritãtile publice, centrale si locale,

institutiile statului, patronatele, sindicatele si cu orice alte organizatii neguvernamentale sau persoane juridice, în vederea promovãrii imaginii si ridicãrii prestigiului Politiei locale. Adunarea Generalã a F.N.P.L. a hotãrât, în sedinta din data de 24 Martie 2012 ca Sfintii Împãrati Constantin si Elena sã devinã protectorii politistilor locali, drept exemplu pentru promovarea binelui si ocrotirea aproapelui. Astfel, ziua de 21 Mai reprezintã din acest an “ZIUA POLITIEI LOCALE” din România, în care sã sãrbãtorim institutia noastrã si mai ales pe toti angajatii ei.

Vã dorim sã aveti parte de sãnãtate, satisfactii si împliniri în tot ceea ce întreprindeti si vã asigurãm cã organizatia noastrã vã va reprezenta interesele profesionale.

LA MULTI ANI !

Conducerea F.N.P.L.- Presedinte, Gãzdac C. Florian

—————-

Subscriem!

Ileana Firtulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.