Doua dintre obiectivele scolare din Petrosani se afla, de ani buni, in constructie. Pentru ca banii de la Ministerul Educatiei sau de la CNI vin din an in Paste inaugurarea celor doua unitati a fost mereu amanata.

Este vorba despre gradinita amplasata in apropierea Casei de Cultura, respectiv piscina de la scoala Generala Nr. 5. Pentru finalizarea lucrarilor de la viitoarea unitate destinata prescolarilor ar mai fi nevoie de circa 12 miliarde de lei vechi. „Lucrarile au trenat pentru ca banii au venit cu intermitente si cu mari intarzieri. Constructorul urma sa demareze lucrarile in aceasta luna dar, caderile mari de zapada l-au impiedicat sa-si puna planul in aplicare, asteptand acum sa se topeasca zapada”, a spus Marian Popescu, director Primaria Petrosani.

In ceea ce priveste piscina scolara, aceasta ar fi trebuit sa fie inaugurata odata cu debutul anului scolar 2011 – 2012. Lucrul nu a fost insa posibil, firma de constructii din Sibiu care castigase licitatia pentru atribuirea lucrarilor dovedindu-se a fi una neserioasa.

Mai exact, in 2 ani de zile, a reusit doar sa astearna o simpla fundatie. Din acest motiv a urmat o noua licitatie, castigata de o firma din Valea Jiului. „Pentru ca firma din Sibiu s-a dovedit a fi una neserioasa contractul a fost anulat si, dupa o noua licitatie, avem o alta firma care s-a apucat deja de lucru, inca de anul trecut”, a mai spus Marian Popescu. Suma necesara pentru finalizarea lucrarilor de la viitoarea piscina scolara ar fi de aproximativ 33 de

miliarde de lei vechi, banii urmand a veni de la Compania Nationala de Investitii. Potrivit reprezentantilor firmei de constructii obiectivul ar urma sa fie inaugurat pana la data de 30 noiembrie 2012. „Termenul limita este 30 noiembrie anul curent dar, noi speram sa finalizam piscina ceva mai repede, ideala fiind data la care va debuta viitorul an scolar”, au precizat acestia.

Mircea Nistor