Amnistie fiscalã pentru bugetarii din Valea Jiului, propusã de deputatii PSD din Hunedoara

7Un proiect de lege initiat de parlamentarii PSD din judetul Hunedoara i-ar putea salva de la plata unor sume de bani pe bugetarii hunedoreni care au beneficiat la un moment dat de anumite sporuri, iar inspectorii Curtii de Conturi au constatat cã ar fi fost ilegale si cã trebuiesc restituite.

Este vorba despre un proiect de lege privind exonerarea de la platã a unor sume de cãtre personalul plãtit din fonduri publice, care la articolul 2 stipuleazã cã “ Se aprobã exonerarea de la platã pentru sumele reprezentând venituri de naturã salarialã, pe care personalul prevãzut la art. 1(nr: bugetar)  trebuie sã le restituie ca urmare a constatãrilor Curtii de Conturi sau a altor institutii cu atributii de control, a unor prejudicii”.

Deputatul de Valea Jiului, Cristian Resmeritã sustine cã acest proiect de lege are drept scop o amnistie fiscala care vizeazã cadrele didactice din unitãtile scolare din localitãtile Vãii Jiului, precum si personalul din sectorul bugetar ale cãror venituri salariale au fost stabilite în baza Legii nr.284/2010, care a suferit în timp mai multe modificãri. “În urma unor verificãri efectuate de Curtea de Conturi ,aceasta a stabilit atât încetarea platii sporului de izolare respectiv sporul de Valea Jiului, pe care cadrele didactice din unitãtile scolare din Valea Jiului îl încasau ca venituri de natura salarialã, dar si restituirea sumelor încasate în perioada 2010-2012, considerate ca fiind prejudicii, decizie care duce la diminuarea considerabilã a veniturilor personalului didactic”, a precizat Resmeritã.

Marius MITRACHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.