Sase oameni stau noaptea la adapostul din Petrosani, in timp ce alti sarmani se duc la salile de urgenta ale spitalelor. Niciunul nu are ce manca si nici casa, iar pana sa dea frigul stateau cu totii pe strazi.

Acum si ziua ajung sa se adaposteasca aici pentru ca e mai cald si cauta sa mai si manance cate ceva. Toti au fost adunati de politia locala de pe strazi, dupa ce riscau sa inghete, iar acum deja s-au invatat. Vin seara sa doarma si sa manance la adapostul din Petrosani. “Ziua mai merg si fac treaba, mai primesc ceva de mancare si cand termin, vin si cer cheia de la adapost. Ma mai incalzesc si imi las seara mancare si pentru mai tarziu”, spune unul dintre cei care sta la adapost. Omul recunoaste ca a stat pe strazi si acum ca a primit un pat gratis profita.

Ca el mai sunt alti 5, dintre care un minor, a carui mama a murit, iar tatal e in puscarie.

In ultimele trei saptamani la nivelul judetului Hunedoara, Serviciul de Ambulanta Judetean si echipajele SMURD au transportat un numar de 55 persoane in unitatile si compartimentele de primiri urgenta din care 31 au avut nevoie de ingrijiri datorita hipotermiei. Totodata, 80 persoane fara adapost s-au prezentat singure la unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Diana Mitrache