Circulatia auto pe Defileul Jiului a fost blocata aproape o ora, din cauza unei mari cantitati de zapada, care s-a prabusit de pe versanti. Defileul Jiului este foarte periculos in aceste zile, din cauza zapezii inmuiate care aluneca la vale.

Traficul auto pe DN 66, pe Defileul Jiului, a fost blocat, ieri, de mai multe ori din cauza unor avalanse de zapada. Ultima oara, ieri dupa-amiaza, drumul care face legatura intre Petrosani si Bumbesti Jiu, a fost impracticabil circa o ora din cauza unei cantitati foarte mari de zapada cazute pe carosabil, in zona Polatiste.

Reprezentantii Politiei Aninoasa au precizat ca drumarii au intervenit imediat cu utilajele din dotare pentru indepartarea zapezii. „Blocajul s-a produs pe raza judetului Gorj, dar s-a actionat simultan, atat dinspre Hunedoara, cat si dinspre Gorj, pentru indepartarea zapezii de pe carosabil”, a declarat comandantul Politiei Aninoasa, Nicolae Airinei. Acesta a mai precizat ca drumul este monitorizat in continuare de politisti, iar utilajele celor de la drumuri sunt pregatite sa intervina, in cazul in care va fi nevoie. Ieri s-au mai produs doua avalanse, tot pe Defileul Jiului, dar de mai mici dimensiuni, in urma carora circulatia a fost oprita doar cateva minute.

Carmen Cosman