8Sala de Marmurã a primãriei din Petrosani a gãzduit ieri un eveniment dedicat „Zilei Familiei”. Cu ocazia manifestãrii au fost premiate si cuplurile care în acest an au împlinit cel putin 50 de ani de cãsnicie.

„Vã multumim pentru tot ceea ce ati fãcut de-a lungul anilor pentru comunitatea noastrã. Faptul cã existati ne dã nouã, generatiilor tinere, un sentiment de apreciere si recunostiintã pentru cã v-ati lovit de greutãti foarte mari, sociale si politice, dar ati gãsit puterea de a merge mai departe”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În total, 19 cupluri au primit câte 300 de lei, o sticlã de sampanie si un buchet de flori. „Au fost 50 de ani grei dar, în acelasi timp, si frumosi. Probleme am întâmpinat destule dar iubirea ne-a tinut alãturi”, a declarat Ioan Junc.

„Îmi este greu sã rezum în câteva cuvinte 50 de ani de viatã. Am avut amândoi, si eu si sotia, o carierã universitarã, am crescut doi copii frumosi si acum ne bucurãm de nepoti”, a spus Vasile Zamfir.

„Anii au trecut prea repede, acum copiii au plecat si am rãmas doar noi doi. Totusi, mã bucur cã am participat împreunã la formarea mai multor generatii de specialisti în minerit si cã am reusit sã avem o viatã plinã de satisfactii”, a precizat Ida Zamfir. „Mi-am cunoscut sotia în urmã cu 50 de ani, la început de mai, si ne-am însurat la doar douã sãptãmâni. De atunci am rãmas împreunã la bine si la greu”, a declarat Dumitru Turnã.

8-1Manifestarea a continuat cu un moment artistic oferit de cãtre Andrei Ititesc si Raisa Bulf, doi copii care studiazã muzica la Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani. La încheierea actiunii dedicatã de cãtre primãrie „Zilei Familiei” si celebrãrii cuplurilor semicentenare, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a ciocnit o cupã de sampanie cu cei invitati la eveniment.

Mircea Nistor