10Detinatorii trofeului Ursul de Aur vin la Petrosani. Joi, începând cu ora 18,00, admiratorii unuia dintre cei mai mari regizori români au ocazia sa-l întâlneasca la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu din capitala Vaii Jiului.

Cineastul vine la Petrosani, locul în care a activat cândva, si unde va primi titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Petrosani.  „În data de 16 mai va fi prezent la Petrosani domnul Calin Netzer cu filmul Pozitia Copilului, film care a fost premiat la Berlin si care a câstigat Ursul de Aur. Cu aceasta ocazie îi vom decerna titlul de cetatean de onoare”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Comunitatea din Petrosani si din întreaga Vale a Jiului îl asteapta cu nerabdare, iar multi sunt curiosi sa-i vada întreaga echipa cu care a lucrat la acest film de exceptie.

C?lin Peter Netzer s-a nascut în data de 1 mai 1975, dar a emigrat cu familia în Gemania în 1983. În 1994 s-a întors, ca student la Academia de Teatru si Film Bucuresti, sectia Regie – Film.

Filmul “Pozitia Copilului”, premiat la Berlin cu trofeul “Ursul de aur”, nu este primul de succes al regizorului roman, dar pentru el regizorul aprimit cea mai mare distinctie de pâna acum.

Diana Mitrache