Conducerea furnizorului de apã din Valea Jiului, ApaServ Valea Jiului SA, a trimis cãtre senatorul Cosmin Nicula actele care dovedesc cã firma controlatã de Haralambie Vochitoiu a fost bransatã ilegal la reteaua de apã. Asta dupã ce Vochitoiu a negat acuzele aduse de colegul lui de Senat pe toate canalele media.

La solicitarea oficialã a senatorului USL Cosmin Nicula, conducerea SC ApaServ  Valea Jiului SA a trimis actele care dovedesc cã SC Art Forest Company SRL, firmã controlatã de senatorul PPDD Haralambie Vochitoiu, a fost bransatã ilegal la reteaua de apã potabilã. Este vorba despre procesul verbal de constatare nr. 129/ 24.09.2012 si Nota de constatare din 24.09. 2012, încheiate în urma controlului efectuat de reprezentantii furnizorului de apã la punctul de lucru la firmei, din Livezeni. Cu ocazia respectivei verificãri s-a constatat existenta unui by – pass ilegal executat pe reteaua publicã de apã. Când echipa de control a ajuns la poarta firmei, angajatii l-au sunat imediat pe Haralambie Vochitoiu – care era consilier judetean la vremea respectivã – si, potrivit actelor oficiale ale ApaServ, „acesta s-a prezentat imediat la fata locului si nu a permis efectuarea controlului, motivat de faptul cã reprezentantii societãtii noastre nu au prezentat delegatii, desi acestia se legitimaserã cu legitimatiile de serviciu”. Ulterior, dupã ce reprezentantii ApaServ au venit cu delegatiile, acestora li s-a permis sã efectueze controlul, dar cei de la Art Forest au refuzat sã semneze procesul – verbal de constatare. Prejudiciul prin racordul ilegal a fost calculat la aproape 13.000 de lei.

Scandal mutat în Senat

3-1Scandalul furtului de apã a ajuns în Senatul României pe la jumãtatea lunii aprilie, în timpul dezbaterilor asupra proiectului propus de senatorul PPDD privind subventionarea pretului la apã pentru populatia cu venituri reduse din Valea Jiului. Senatorul PPDD  nu a  avut sustinerea colegilor, iar proiectul sãu nu a trecut pe motiv cã a fost insuficient documentat si argumentat. Disensiunile nu au întârziat sã aparã, iar Vochitoiu a fost acuzat de populism. În plus, colegul sãu de Senat, Cosmin Nicula, acuzat cã s –ar fi opus proiectului desi reprezintã Valea Jiului, a arãtat, în plen, cã, în timp ce plânge de mila sãracilor, Haralambie Vochitoiu a fost prins furând apã. Iar pentru cã presedintele PPDD Hunedoara  a negat vehement informatia, Nicula a decis sã ducã în Senat actele oficiale care sã ateste realitatea. A apelat la reprezentantii SC Apa ServValea Jiului SA, cãrora le-a solicitat actele doveditoare pe care le va prezenta în plen. Iar în timp ce Haralambie Vochitoiu se apãrã sustinând cã trebuie si doveditã legãtura dintre el si Art Forest Company – asta în ciuda evidentelor si a faptului cã a fost primul sunat când la poartã au ajuns membri echipei de control – cazul furtului de apã este pe masa de lucru a politistilor din Petrosani, care trebuie sã solutioneze plângerea penalã formulatã de ApaServ.

Carmen Cosman