9Politistul din Vulcan Adrian Sucilã ajunge marti 14 mai 2013 din nou în fata judecãtorilor de la Petrosani. Acesta este termenul la care sperã sã afle dacã instanta care l-a anchetat avea competente.

Practic, avocatul lui Sucilã asteaptã o hârtie de la Ministerul Administratiei din care sã rezulte cã acesta era angajat al Politiei Judiciare. Întreaga apãrare va fi construitã pe viitor în baza acestui document, care îi atestã apartenenta ca angajat al unei structuri politienesti.

La termenul din aprilie avocatul acestuia a declarat cã: „Nu ne-a fost comunicat faptul cã la data arestãrii preventive inculpatul mai era, sau nu pe listele anexe la Ordinul 1504/2006, unde sunt nominalizati toti lucrãtorii de Politie Judiciarã.

În acest sens s-a revenit cu o adresã la Ministerul Administratiei si Internelor pentru a ne comunica expres acest lucru. Adresa ne e necesarã în solutionarea exceptiei de necompetentã materialã invocatã de noi la un termen anterior”.

Adrian Sucilã a fost arestat în vara anului trecut, dupã ce a fost acuzat de procurori cã ar fi întretinut relatii sexuale cu fiul minor al fostului viceprimar de la Vulcan, pe care l-ar fi corupt, împreunã cu sora minorului Mihaela Stoica. El a fost eliberat dupã mai multe luni de detentie si acum este cercetat în douã dosare, al doilea fãcând referire la pornografie infantilã si este disjuns din prima cauzã.

Diana Mitrache