Bãtaie pe locurile de muncã de la mina Lupeni. Peste 1.700 de oameni sperã sã lucreze la lopatã. Asta desi, mina Lupeni va angaja doar 60 de muncitori în subteran, în urma unor probe de lucru si a unei selectii riguroase.

Directorul general al Societãtii Nationale a Huilei din Petrosani, Nicolae Drãgoi, sustine cã va organiza concursul în baza unor criterii stricte si a unei probe de lucru. „Trebuie luat în calcul regulamentul pe care noi l-am publicat în ziarele locale, iar prioritate vor avea cei care au domiciliul în Lupeni, sau în apropiere, la Vulcan si Lupeni. Este un grafic în ce priveste etapele si probele la care vor fi supusi doritorii, iar criteriile de selectie a personalului de la lopatã tin cont de testele fizice, medicale, vârstã si locuintã”, a precizat Nicolae Drãgoi, care a mai afirmat cã vor fi selectati poate chiar 100 de tineri, pentru cã existã posibilitatea ca, odatã ajunsi în subteran, o parte dintre doritori sã renunte din cauza conditiilor grele din mina Lupeni. Cererile se depun la mina Lupeni.

1-1Cei din conducerea minei, însã, sperã ca, odatã cu întinerirea fortei de muncã, sã se îmbunãtãteascã si productivitatea minei.

Totusi, de mentionat cã cererile depuse pânã acum nu sunt valabile, iar selectia personalului se va face din rândul celor care îsi depun cererile în aceastã sãptãmânã.

Acestea vor fi primele angajãri consistente la minele din Valea Jiului, dupã mai bine de 15 ani în care niciun miner nu s-a mai angajat si personalul din subteran este mult îmbãtrânit.

Diana Mitrache