Minunile de la Rãscoala

”Cina crestinã nu înseamnã doar milostenie, ci înseamnã mai ales altruism, îngãduintã, întelegere, compasiune si caritate. Vom face aceste cine lunar, pe grupuri, pe localitãti din toatã Valea Jiului, prin rotatie” –  Costel Avram, coordonator PNL Valea Jiului

Nu întâmplãtor, înainte de Paste, ajutorarea celor 500 de familii din Valea Jiului a început pentru liberalii coordonati de presedintele PNL Petrila, Costel Avram, la Rãscoala. Aici s-a produs o minune, sau poate a fost ceva normal pentru un adevãrat crestin… Când familiei Gheorghe si Niculina Rãscolean le-a ars casa din temelii, în august 2012, de la un scurtcircuit, cele douã biblii avute în casã au rãmas neatinse de foc…

5-1Liderul liberalilor din Valea Jiului a tinut cu tot dinadinsul ca gestul lor de omenie sã porneascã de aici, din locurile pe care altii le-au numit ”colt de Rai”. Liberalii au fost întâmpinati, jos, în drum, de Niculina Rãscolean. Vãdit emotionatã de atentia acordatã, de faptul cã încã oamenilor le pasã de familia ei si încã îi întreabã cum se descurcã dupã necazul prin care au trecut, aceasta povesteste: ”Poate asa a vrut Dumnezeu sã trecem prin încercarea asta ca sã aflãm cât de buni sunt oamenii, când de sãritori cã nici nu stiu cum sã le multumesc, cã tot mi se pare cã nu-I deajuns. De la dumnelor, liberalii, am toate cele prin casã, adicã frigider, aragaz cu butelie si alte obiecte care trebuiesc la casa omului, cã nu mai aveam nimic. Apoi ne-au bãgat apa, pânã aici sus la casa cea nouã. Si nici acuma nu ne-au uitat si asta e mare lucru pentru noi. Le multumesc din suflet tuturor celor care ne-au ajutat” – ne spune femeia cu lacrimile recunostintei pe obraz.

”Am tinut sã vin personal, împreunã cu organizatia de tineret si nu numai, pentru cã am un deosebit respect pentru acesti oameni, pentru felul cum si-au purtat si îsi poartã crucea destinului. Uneori, dincolo de ceea ce pun pe masã, desi este extrem de important atunci când este vorba de copii, au nevoie si de altceva, de solidaritate si de simtãmântul cã nu sunt singuri si cã la nevoie au pe cine se baza” – a declarat presedintele PNL Petrila, Costel Avram.

Cu aceastã ocazie am aflat o informatie extrem de importantã, iar ca faptã – una valoroasã având în vedere sãrãcia profundã a zonei noastre monoindustriale. Avram a scãpat o vorbã ca urmare a bucuriei nãscutã din bucuria sotilor Rãscolean. ”Vom face, lunar, Cina crestinã, prin rotatie în toatã Valea Jiului”. Am insistat sã ne dea

amãnunte, ce, cum, când, de ce…

”Este un lucru care mi-a plãcut cu adevãrat la PRM, pentru cã ideea Cinei crestine a fost a lor. Ritmicitatea cu care faci bine, gest mãrut în ochii multora, dar care conteazã mult pentru cel mai putin norocos în viatã, te face sã cunosti cazuri si necazuri cu oameni demni si puternici, dar si cu oameni obositi de atâtea zbateri si nevoi… Toate acestea te învatã pe tine, cel care ai responsabilitãti, sã-ti cântãresti permanent faptele si sã nu te abati de la menirea ta, si mã refer la cei care au ales sã facã parte dintr-un partid.

5-2Si Cina crestinã nu înseamnã doar milostenie, ci înseamnã mai ales altruism, îngãduintã, întelegere, compasiune si caritate. Vom face aceste cine lunar, pe grupuri, pe localitãti din toatã Valea Jiului, prin rotatie” – a spus Costel Avram, pe un ton care nu-l puteai nicidecum asocia cu cel al directorului Apa Serv, dur si prea putin îngãduitor cu cei care nu demostreazã cã sunt oameni. Se pare cã minunile se tin lant la Rãscoala! ”Credinta îi face pe oameni frumosi si iubitori. Si cã dai o bucatã de pâine celui care n-are, e un semn de iubire, asa cum spune Isus: Luati, mâncati, acesta-i trupul Meu/ Alinul pentru inima bolnavã,/ Eu am venit ca Fiu de Dumnezeu/ Sã vã aduc la Tatãl Meu în slavã… Si ãsta nu e lucru putin”- ne-a rãspuns Mãicuta Lucia de la Mãnãstirea Maglavit, întrebatã fiind cum sunt privite faptele de milostenie în preajma sãrbãtorilor pascale.

Dupã vacanta de Paste, organizatiile PNL au început sã se organizeze pentru ca aceastã Cinã crestinã sã devinã traditie în Valea Jiului.

Ileana Firtulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.