7SNH va deveni istorie. Societatea Nationalã a Huilei Petrosani va deveni istorie dupã ce aceasta va fuziona cu Complexul Energetic Hunedoara. Acest lucru se va întâmpla abia dupã aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale societãtilor. Niciuna din societãtile huilei din Valea Jiului nu au bugetele aprobate de Guvern, desi suntem deja în luna mai.

”Ambele societãti nu le avem (bugetele de venituri si cheltuieli-n.r.), nu doar noi, astãzi am purtat discutii la minister si sunt discutii pentru corelarea bugetelor între SNH si Complexul Energetic Hunedoara. Bugetul va aduce o situatie stabilã pe douã luni urmând ca de la 1 iulie sã avem buget comun pe Complexul Energetic Hunedoara prin unificarea celor douã bugete”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul general al Societãtii Nationale a Huilei Petrosani.

Nici cei de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului nu au bugetul aprobat, iar aici situatia este dramaticã.

7-1”Cât priveste bugetul de venituri si cheltuieli la societate, pentru anul 2013 a trecut cu aviz favorabil din partea ministerului în datã de 25 aprilie iar în momentul de fatã aflându-se în verificãri la Ministerul de Finante. Posibil ca la sfârsitul acestei luni sã intrãm în posesia bugetului drept pentru care ne-ar usura cu mult activitatea pentru acest an”, a declarat Petre Drãgoescu, directorul general al Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului.

Activitatea la societãtile huilei din Valea Jiului este mult încetinitã din cauza acestot hotãrâri de Guvern care întârzie sã aparã.

Monika BACIU