8Culori, muzicã, drapele, dans si mici gustãri traditionale. Asa au intâmpinat copiii din Petrosani Ziua Europei.

În cadrul unei manifestãri ce a reunit de la elevi de liceu la cei de scoalã generalã, tinerii au prezentat câte ceva din obiceiurile si istoria tãrilor membre UE si dacã cei mici au ales un dans popular maghiar, cei mai mari, de la liceu ne-au arãtat cum e în Italia, Bulgaria, Suedia, Ungaria si, bineînteles România.

Si poate cã, dincolo de asteptãrile publicului, de aceastã datã a impresionat Italia, în viziunea tinerilor de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani.

Ei au fost cei care ne-au adus în prim plan fotbalul italian, pizza, pe Papa de la Roma, dar nu au uitat nici de „mafia” italianã, rol jucat exceptional de un tânãr elev al acestui liceu.

8-1Tocmai de aceea au fost cu totii aplaudati. Nici România nu s-a lãsat mai prejos si tinerii au interpretat câteva dansuri absolut autentice, la fel ca si traditionalul ceardas unguresc interpretat de elevii Scolii Generale I. G. Duca din Petrosani.

Toti s-au arãtat interesati de istoria acestei zile ce le-a fost prezentatã la început de viceprimarul Dorina Nitã, chiar dacã sonorizarea le-a jucat feste la început, iar la final, fiecare trupã a fost rãsplãtitã de administratia localã cu o sumã de bani.

Diana Mitrache