Viceprimarul Petrosaniului, Dorina Nitã, si presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Petrila, Martin Borsa, au inaugurat o filialã la Petrosani, în acorduri de fanfarã a tinerilor, cu pliante informative si sampanie

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Petrila a fost înfiintatã în primãvara anului 1949. De atunci a trecut si prin bune, dar si prin multe rele. De câtiva ani încoace, a avut parte de un colectiv cu initiativã si de o conducere, aleasã prin vot reprezentativ, care a sustinut si încurajat orice idee de dezvoltare.4-1

Asa se face cã printr-un proiect cu finantare europeanã, imobilul din Petrila, acolo unde CARP îsi are sediul, aratã ca o institutie civilizatã, cu servicii multiple care vin în sprijinul celor care sunt ”singuri si însingurati, care au nevoie de o mânã întinsã cu dragoste”, asa cum scrie pe materialele de prezentare ale CAR-ului.

Si pentru cã aceste servicii, incluse în statutul CARP Petrila, sunt flexibile si nu îngrãdesc optiunile membrilor sãi, numãrul celor care s-au înscris a crescut neasteptat. CARP Petrila are peste 3.300 de membri, din care ceva peste 200 s-au înscris în acest an. Sumele acordate ca ajutor în diferite situatii limitã pentru membrii sãi au fost uriase, iar dacã te iei dupã sumele acordate ca împrumuturi, concluzia este cã aceastã institutie este una solidã.

Si cum alte CAR-uri de gen au fost implicate în tot felul de scandaluri, cererea deschiderii unei filiale a CARP Petrila, la Petrosani, a fost mare, chiar presantã.

Ca urmare, miercuri, viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã, si presedintele CARP Petrila, Martin Borsa, au tãiat panglica inauguralã a filialei Petrosani, situatã în str. N. Bãlcescu din centrul localitãtii.

4-2Fanfara de tineret a Primãriei Petrila, condusã de Ioan Coman, a atras atentia locuitorilor care au venit sã vadã ce se petrece si astfel au luat parte la eveniment. S-au împãrtit pliante cu informatii despre avantajele pe care le pot avea cetãtenii care doresc sã devinã membrii ai CARP Petrila/Petrosani, ciocolatã si s-a ciocnit un pahar de sampanie.

”Este extrem de binevenitã aceastã filialã deschisã la Petrosani, pentru cã îi scuteste pe membrii care locuiesc la Petrosani de un drum. Am fost surprinsã sã aflu cã CARP Petrila are un numãr asa de mare de membri, peste 3.300, iar multitudinea activitãtilor care vin în sprijinul pensionarilor este impresionantã”- a declarat viceprimarul Petrosaniului, Dorina Nitã.

Presedintele institutiei, Martin Borsa, un om cu simt al umorului si cu ”simtul orientãrii”, dupã ce a tãiat panglica, a întrebat: stitii care este specia care nu se înmulteste prin sex? Cum nu stiti? Pensionarii!!!

Întrebat la rândul sãu de ce a ales sã cânte la acest eveniment o fanfarã formatã doar din tineri, presedintele Borsa a rãspuns: asa îmi încarc eu bateriile. Se pare cã seful CARP stie sã-si poarte cu demnitate povara anilor si molipseste pe cei din jur de optimism.

Ileana Firtulescu