6Echipele de salvare au reluat cãutãrile în cazul paznicului de la Cabana Buta, dispãrut fãrã urmã de câteva zile. Actiunea este îngreunatã de faptul cã nu se stie cu exactitate nici când a dispãrut, dar nici în ce zonã ar putea fi.

Echipe mixte formate din jandarmi montani, salvamontisti si politisti au reluat, miercuri dimineata, cãutãrile bãrbatului dispãrut fãrã urmã din zona Cabanei Buta, dupã ce marti  actiunea nu a avut sorti de izbândã. „S-au reluat cãutãrile în aceastã dimineatã, la ora 8.00. Cea mai mare problemã a noastrã este lipsa unor informatii concrete. Nu stim când a plecat si nici în ce zonã si, din acest motiv, nu ne putem canaliza actiunea în acel perimetru”,a  declarat miercuri Nicolae Rãducu, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara. Nu este prima datã când paznicul, Ioan Saitos, a plecat de la cabanã, dar niciodatã nu a lipsit atât de mult timp. Acest lucru îi îngrijoreazã pe salvatori, care iau în calcul orice variantã.

Bãrbatul dispãrut are 1,70 metri înãltime, constitutie astenicã, ochi cãprui si început de calvitie. Persoanele care pot da informatii utile anchetei, sunt rugate sã apeleze numãrul unic de urgentã 112 sau sã sesizeze cea mai apropiatã unitate de politie.

Reamintim cã Ioan Saitos a plecat înainte de Pasti spre locul de muncã si a fost dus de cabanier în munte, la cabanã, cu tot ce-i trebuie pentru întâmpinarea eventualilor turisti. Chiar cabanierul a fost ultimul care l-a vãzut pe ajutorul lui, pe care îl cautã acum echipele de salvare. Zona de actiune este una destul de dificilã, de munte, dar jandarmii si salvamontistii o cunosc bine având în vedere experienta acestora de-a lungul vremii. Cabana Buta se aflã la peste 1600 de metri altitudine,  la aproximativ 15 kilometri de DN 66 A, iar aici se poate ajunge doar pe jos, cu masini de teren sau cu ATV-uri.

Carmen Cosman