12Cãlin Peter Netzer este asteptat la Petrosani. Regizorul român care a câstigat Ursul de Aur de la festivalul de film de la Berlin se va afla la Petrosani sãptãmâna viitoare, unde i se va înmâna titlul de cetãtean de onoare.

“În data de 16 mai va fi present la Petrosani domnul Cãlin Netzer cu filmul Pozitia Copilului, film care a fost premiat la Berlin si care a câstigat Ursul de Aur. Cu aceastã ocazie îi vom decerna titlul de cetãtean de onoare”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Comunitatea din Petrosani si din întreaga Vale a Jiului si nu numai se mândreste cu aceste personalitãti care promoveazã pozitiv imaginea zonei si a tãrii peste hotare.

“Este o mândrie a noatrã penrtu cã un om de valoarea lui Netzer a câstigat un premiu international. El este nãscut la Petrosani, chiar dacã ulterior a plecat din Petrosani. A fost de acord sã-i acordãm titul de cetãtean de onoare si e o mândrie pentru noi ca si comunitate”, a mai declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Calin Netzer s-a nascut in data de 1 mai 1975, dar a emigrat cu familia in Gemania in 1983. In 1994 s-a intors, ca student la Academia de Teatru si Film Bucuresti, sectia Regie – Film.

Filmul “Pozitia Copilului”, premiat la Berlin cu trofeul “Ursul de aur”, nu este primul de succes al regizorului roman, dar a primit cea mai inalta distinctie de pana acum.

Monika BACIU