La Petrosani investitiile comunitare nu au fost stopate, chiar dacã la nivel national actualul guvern a blocat finantarea investitiilor. Primarul Municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a fost la sfârsitul sãptãmânii pe teren pentru a sta de vorbã cu constructorii si sefii de santier, în cartierul Aeroport, acolo unde în aceste zile se asfalteazã mai multe strãzi.

“Lucrãm la infrastructura rutierã, asa cum am promis, atât la covorul asfaltic, cât si la trotuare si zonele verzi. Este vorba de planul de asfaltãri pe care îl avem, finantat cu bani de la Consiliul Local. În acest proiect asfaltãm trei strãzi în Aeroport si patru strãzi în zona din spatele primãriei ”ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

1-1Aceste strãzi, care se modernizeazã cu bani de la bugetul local, nu au fost niciodatã asfaltate integral, asa cã o reparatie capitalã chiar se impunea. Paralel, pe unele portiuni se reface si instalatia de termoficare. Însã, pe strada Aviatorilor sunt si oameni nemultumiti  cã asfaltul se toarnã pânã la micropiata din Serpãrie si nu pânã la capãtul strãzii. “Si noi facem parte din acelasi oras, nu? Suntem contribuabili, plãtim taxe ca toatã lumea si vrem sã trãim la fel cum trãiesc si cei din zona de nord a orasului”, ne-a declarat un cetãtean nemultumit. “ Ar trebuie sã se facã si noi, cã totul se opreste la micropiatã. Parcã aici nu ar sta tot oameni din Petrosani”, a spus un alt cetãtean. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi este însã constient de situatie si spune cã anul viitor va asfalta si acolo, pentru cã lucrãrile pe acea portiune de drum de câtiva zeci de metri ar costa foarte mult, bani cu care s-ar putea asfalta integral o altã stradã. “  Este vorba de prelungirea strãzii Aviatorilor, dar portiunea aceea nu este prinsã în acest proiect. 1-2Drumul este cu patru benzi, iar acolo existã o infrastructurã de beton, e adevãrat, inconfortabilã, însã anul acesta nu vom intra pe acea zonã, probabil cã anul viitor  va fi prinsã în program”, a mai spus primarul Petrosaniului.

Luiza Andronache