Senatorul de Valea Jiului Cosmin Nicula (USL) vrea sã îl demaste în plenul Senatului pe colegul sãu Haralambie Vochitoiu, care a negat vehement cã ar fi fost prins furând apã la firma pe care o controleazã pe când era consilier judetean.

Cosmin Nicula a fãcut o solicitare pe Legea 544 la Consiliul Judetean Hunedoara si a cerut sã îi punã la dispozitie procesul verbal de constatare a neregulilor descoperite de corpul de control al SC ApaServ Valea Jiului SA, societate aflatã în directa subordine a CJ Hunedoara.

1-1„Cearta senatorilor” a pornit în plen, în timpul dezbaterilor asupra proiectului propus de Haralambie Vochitoiu privind subventionarea pretului la apã pentru populatia cu venituri reduse din Valea Jiului. Senatorul PPDD  nu a  avut sustinerea colegilor, iar proiectul sãu nu a trecut. Disensiunile nu au întârziat sã aparã, iar Vochitoiu a fost acuzat de populism. În plus, colegul sãu de Senat, Cosmin Nicula, acuzat cã s –ar fi opus proiectului desi reprezintã Valea Jiului, a arãtat, în plen, cã, în timp ce plânge de mila sãracilor, Haralambie Vochitoiu a fost prins furând apã cu câteva luni în urmã, pe când era consilier judetean.

Iar pentru cã presedintele PPDD Hunedoara  a negat vehement informatia, Nicula vrea sã ducã în senat actele oficiale care sã ateste realitatea. „Doresc o clarificare a situatiei pentru cã eu am fãcut o afirmatie referitoare la acest Vochitoiu, cum cã a fost prins de cãtre cei de la ApaServ cã a furat apã.

Am solicitat clarificãri Consiliului Judetean, sã îmi punã la dispozitie un raport de control, pentru a aduce la cunostinta colegilor din Senat cã afirmatiile pe care eu

le-am fãcut se adeveresc.  El a negat si a sustinut cã va aduce el dovezile cum cã nu a furat. Trebuie sã stie întreg Parlamentul cine este acest individ”, a declarat senatorul USL Cosmin Nicula.

Apã necontorizatã la firma lui Vochitoiu

Afirmatiile lui sunt sustinute de directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. În toamna anului trecut, un control fãcut la societãtile care activeazã în zona Livezeni a dus la depistarea unui bransament necontorizat la firma controlatã de

liderul PPDD Hunedoara. „La data respectivã, a fost corpul de control al ApaServ în control în zona Livezeni si în actiunea de verificare a fost prinsã si firma acestuia. În prima fazã membrii echipei de control nu au fost lãsati în incintã, a venit domnul Vochitoiu si le-a solicitat delegatia, iar mai apoi, în timpul controlului s-au descoperit nereguli si a fost încheiat un proces verbal. Concret, se consuma apã fãrã sã fie trecutã prin apometru”, a declarat directorul ApaServ, Costel Avram.

Carmen Cosman