7Pavilionul de la fosta garnizoanã a Jandarmeriei din Colonia Municipiului Petrosani, care a rãmas în paraginã în ultimii ani, a rãmas fãrã acoperis.

Hotii au furat în circa douã luni de zile tot acoperisul si putin din ultimul nivel , pentru fier si alte materiale de constructie, pe care apoi le-au vândut, cel mai probabil. Acest edificiu trebuia sã devinã bloc de lucuinte sociale, asa cum s-a întâmpla si cu primul, cel din apropiere, însã fondurile de la Guvern, desi au fost promise de multe ori, nu au mai ajuns.

“ Se întâmplã la cum se întâmplã cu toate clãdirile unde nu reusim sã asigurãm pazã permanentã. A început sã disparã din bloc, noi am luat la cunostintã. Noi am încercat un program de reabilitare pe acel bloc în vederea construirii de locuinte sociale, dar nu am primit finantare. Cam asta este situatia acum, nu putem sã asigurãm pazã la acel pavilion ”, a declarat Aron Dumitrescu, sef SPADPP- Primãria Petrosani.

Cel mai mare pericol este cel de rãnire gravã a hotilor care intrã în bloc pentru a fura, maie ales cã întreaga clãdire este acum instabilã. Si, cel mai probabil, atunci când administratia localã va primi bani de reconstructie, posibil sã nu mai aibã ce reabilita, pentru cã întreg blocul ar putea fi furat bucatã cu bucatã pânã atunci.

Luiza Andronache