12În fiecare an, în data de 23 aprilie, este celebratã “Ziua internationalã a cãrtii si drepturilor de autor” – o sãrbãtoare initiatã de UNESCO în scopul promovãrii lecturii si publicãrii de cãrti. Ziua de 23 aprilie marcheazã data trecerii în nefiintã a doi titani ai literaturii universale – William Shakespeare si Miguel de Cervantes si a fost celebratã pentru prima oarã în 1995.

În aceeasi zi, este celebratã în tara noastrã (din anul 2005) si “Ziua bibliotecarului”. “Am marcat si noi aceastã zi care reprezintã o mare sãrbãtoare pentru bibliotecarii din întreaga lume. Am amenajat câteva panouri cu cãrti, pe diverse teme, si am avut bucuria de a fi vizitati de copiii de la o unitate scolarã din localitate, o bunã parte dintre ei fiind abonati la biblioteca noastrã”, a declarat Delia Grosu, responsabil Biblioteca Municipalã Petrosani.

Cu ocazia “Zilei bibliotecarului” cei care se ocupã de buna derulare a activitãtii de la Biblioteca Municipalã Petrosani au fost vizitati de un grup de copii de la Colegiul Gimnazial “Carmen Sylva”.

“Am efectuat o actiune dedicatã celor care le asigurã, si copiilor de la scoala noastrã, îndrumare în ceea ce priveste accesul la o operã culturalã.

Când spun operã culturalã mã refer la o carte sau un volum din care copiii au ceva de învãtat si care le va fi util, pe mai departe, în viatã”, a spus Cornelia Bîrlea, învãtãtor la Colegiul Gimnazial “Carmen Sylva” Petrosani.

Micutii prezenti la manifestare au prezentat un program bazat pe versuri si cântece dedicate bibliotecarilor.

Mircea Nistor