Politistii din Petrosani au fost sesizati cã blocul din Petrosani al lui Gigi Becali, a fost ocupat abuziv de necunoscuti. Acestia s-au bransat ilegal la electricitate si tin chefuri în clãdirea latifundiarului. Imobilul este în procedurã de executare silitã pentru impozite neachitate de peste 260 de mii de lei.

Blocul de locuinte din Valea Jiului detinut de fundatia patronatã de Gigi Becali, a fost ocupat abuziv de mai multe persoane care, la sfârsit de sãptãmânã, transformã clãdirea în salã de petreceri, desi clãdirea este pãzitã. În plus, chiar dacã apartamentele nu au contract pentru utilitãti, în bloc este trasã electricitate direct de la un stâlp din apropiere. Locatarii blocurilor vecine s-au plâns cã în bloc intrã persoane dubiaose si le este teamã cã dintr-o zonã linistitã, în curând cartierul va fi plin de scandaluri. « Vin niste persoane tare dubioase mai ales la sfârsit de sãptãmânã. 3-1Blocul n-a fost dat în folosintã si nu are curent si apã. Totusi este luminã dupã ce s-au bransat direct de la un stâlp din stradã. Au si apã trasã ilegal bãnuim noi dupã câte rufe sunt puse la uscat pe balcon. Fac chefuri în apartamente si cred cã ascund aici lucruri furate», se plânge locatarul unui bloc învecinat cu cel al lui Becali.

Focar de infectie

Sesizati, politistii din Petrosani împreunã cu jandarmii au mers sã verifice dacã se confirmã lucrurile spune de vecini. În imobil au gãsit un adevãrat focar de infectie si o multime de câini fãrã stâpãn. Oamenii legii n-au descoperit bunuri provenite din furturi, însã au dat de paznicul blocului si de sotia acestuia care le-au spus cã doar ei sunt în întreg blocul. Politistii au fãcut o notã de constatare si rãmâne ca furnizorul de electricitate sã stabileascã dacã a fost prejudiciat prin bransamentul ilegal la reteaua de energie electricã, urmând apoi sã ia mãsuri. 3-2Fundatia patronatã de Gigi Becali este proprietarul de drept al imobilului de locuinte din municipiul Petrosani si n-a mai achitat impozitul pe clãdire de circa doi ani. Inspectorii fiscali au trecut la executarea silitã si l-ar putea lãsa pe patron fãrã bloc, dacã nu-si achitã creanta de 262.000 de lei. Imobilul respectiv a fost cumpãrat de patronul echipei de fotbal Steaua în urmã cu circa sase ani si reabilitat dupã o investitie de peste 600.000 de euro. Apartamentele au fost scoase la vânzare, însã pretul cerut, de 30.000 de euro, era prea mare si nimeni nu a cumpãrat vreun apartament.

Maximilian Gânju