10Pentru a veni în sprijinul membrilor Asociatiei Sfânta Filofteia , care au initiat o campanie de ajutorare numitã Zâmbete de Paste, care îsi propune sã strângã bunuri si mai ales alimente din donatii, si liderii minerilor au anuntat cã se alãturã initiativei.

Conducerea Sindicatului Muntele va sta de vorbã cu membrii de sindicat, pentru ca acestia sã fie de acord sã renunte vreme de câteva zile la masa caldã, în favoarea celor care nu au sprijin de nicãieri. Si cei mai nevoiasi dintre noi au dreptul de a simti din plin sãrbãtorile si de a avea ce pune pe masã copiilor în ziua de Paste. “Am primit o solicitare din partea conducerii Asociatiei Sfânta Filofteia prin care ni se cere, în mãsura în care putem, sã renuntãm, pentru cã este singurul mod în care putem sã-i ajutãm pe cei nevoiasi, la masa pe care salariatii o au prin lege si prin Contractul Colectiv de Muncã, pentru o perioadã de o zi, douã sau trei. Vom avea o discutie cu salariatii din cadrul subunitãtilor miniere astãzi si mâine dimineatã la schimbul I, iar dacã acestia îsi vor da acordul în ceea ce priveste renuntarea la aceastã facilitate, vom merge mai departe ”, a declarat Petre Nica, presedinte Sindicatul Muntele.

În aceastã campanie se vor implica si minerii de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului.  Sindicalistii, la fel, au anuntat cã sprijinã initiativa Asociatiei Sfânta Filofteia. “Ne-am si dat acordul în principiu de a participa la aceastã actiune.

În cursul zilei de vineri am fost contactati de conducerea Asociatiei Filofteia si am fost întrebati dacã am vrea sã participãm si noi la aceastã campanie umanitarã de ajutorare a unor copii nevoiasi din Valea Jiului cu ocazia sãrbãtorilor pascale ”, a declarat Laszlo Domokos, presedinte Sindicatul Huila.

Campania Zâmbete de Pasti a început de ieri, 22 aprilie, iar pentru a aduce un zâmbet pe fata unui copil, putem cu totii contribui prin donatii de alimente, haine si alte bunuri care ar face sãrbãtoarea Pastelui mai frumoasã pentru noi toti.

Luiza Andronache