Nemultumirile disponibilizatilor din minerit ajung direct pe masa Corpului de Control al Primului Ministru, dar si la Ministerul Economiei.

Nu mai putin de 250 de fosti mineri, disponibilizati din minerit in luna octombrie a anului trecut, au semnat un memoriu, care va fi inaintat reprezentantilor Corpului de Control al Premierului, dar si celor de la Corpul de Control al Ministerului Economiei.

Memoriul a ajuns la senatorul Cosmin Nicula, cel care s-a intalnit cu o delegatie a disponibilizatilor, care si-au expus problemele.

„Disponibilizatii sunt foarte tracasati si convinsi de faptul ca au fost mintiti. Voi face toate demersurile pentru a  incerca rezolvarea solicitarile lor si voi sesiza toate organele statului, incepand cu Corpul de Control al Primului Ministru si cel al Ministerului Economiei”, a declarat Cosmin Nicula.  Practic, fostii ortaci reclama faptul ca o prevedere a protocolului semnat in momentul in care au parasit sistemul a  fost modificata ulterior, de administratia miniera si unii reprezentanti ai sindicatelor.

Este vorba despre propozitia conform careia platile compensatorii se acorda in trei transe consecutive, care ar fi fost stearsa complet.

De asemenea, exista informatii conform carora o parte a banilor alocati in acest sens ar fi fost cheltuiti in alte scopuri, iar membrii Corpului de Control vor trebui sa faca lumina in acest caz.

In luna octombrie 2011, 900 de angajati ai CNH au fost disponibilizati, in baza  programului de restructurare al Companiei.

Platile compensatorii convenite urmau sa fie platite in lunie octombrie noiembrie si decembrie, dar nici acum oamenii nu au primit ultima transa, in ciuda numeroaselor proteste organizate.

Carmen Cosman