10Cea mai mare campanie de ajutorare a copiilor nevoiasi începe de luni în Valea Jiului. Peste 1.700 de copii vor avea un Paste fericit.

Campania – cea mai mare care s-a desfãsurat pânã acum în Valea Jiului implicã oamenii de afaceri, minerii si întreaga comunitate, asa cum s-a întâmplat atunci când am trimis de aici ajutoare cãtre satele Moldovei inundate. Initiatori sunt reprezentantii Fundatiei Crestine Sfânta Filofteia, care sustin cã prin aceasta vor aduce zâmbetele copiilor tristi de Iepuras.

„Sãptãmâna aceasta  vã invitãm sã ne fiti alãturi la cea mai mare actiune caritabilã din Valea Jiului. Începând de marti (23 aprilie) si pânã duminicã (28 aprilie), vã asteptãm la centrele de colectare deschise, pentru a readuce zâmbetele pe fetele copiilor necãjiti din Vale. Puteti aduce orice aliment de la ulei, zahãr, fãinã, orez, conserve, cartofi, paste fãinoase, pânã la sucuri, sãpun, ori detergent”, spun reprezentantii fundatiei.

În plus, Emil Pãrãru, care este si el organizator, spune cã a fãcut apel cãtre agentii economici si chiar cãtre mineri. „Vrem ca toti sãse implice si sã le vinã în ajutor. Ne-am gândit si la mineri, care ar putea sã renunte lameselelor de dinainte de sut si cu banii respectivi sã le luãm copiilor sãrmani bunãtãti de Pasti. Vom face 1.700 de pachete cel putin si vom aduce bucuria si lumina Învierii în casele lor”, a declarat Emil Pãrãu.

Cei care vor sã fie de ajutor sunt asteptati la Uricani, la Primãrie, în Lupeni la Cinematograful Cultural, la Vulcan, Lângã Popicãrie, în orasul Aninoasa,la centrul  P.A.P.I. (lângã Primãrie), în municipiul Petrosani, la Primãrie, iar în Petrila la Casa de Culturã Ladislau Schmidt. Programul este între  23-28 aprilie, în intervalul 9:00-17:00.

10-1Un prim pas, foarte important, a fost fãcut de cãtre salariatii minelor din Vale, acestia urmând sã-si doneze suplimentele de hranã timp de 3 zile.

Pentru cei care nu pot ajunge în Vale,ori pentru cei care vor dona bani a fost deschis si un cont bancar, unde orice sumã de bani este binevenitã: RO98BRDE220SV64951502200.

Diana Mitrache