Ceea ce se bãnuia de ceva timp, iar altii chiar o spuneau, mai pe la colturi, mai pe fatã, s-a confirmat. S-au învolburat apele între primarul Cornel Resmeritã si cel care ani de zile i-a fost mâna dreaptã, în administratie, dar si în campaniile electorale, respectiv city managerul Gabriel Lungu.

Ruptura dintre cei doi, Cornel Resmeritã si Gabriel Lungu, a început sã fie mai

vizibilã odatã cu plecarea unei delegatii din cadrul primãriei Municipiului Lupeni la Londra, subiect care a stârnit controverse în presa localã si centralã. Initial, dintre cei sapte care au mers acolo, ar fi trebuit sã facã parte si Lungu, care însã s-a rãzgândit. De aici a început tãvãlugul. “Una din cele sapte persoane, nu a vut sã meargã pentru cã tot timpul, de când  s-a dat hotãrârea Consiliului Local, apãrea pe Mondo Tv cã el merge în deplasare. Si, nu era rãu cã eu chiar îmi doream sã meargã si el, dar din cauza prostiei lui nu a mai plecat pânã la urmã. S-a dat tot prin hotãrâre, adicã s-a schimbat persoana respectivã cu o alta, care nu este primarul Cornel Resmeritã. Cele sapte persoane sunt din primãrie, angajati si nu este niciun consilier local, asa cum au mai vorbit alti consilieri din partidul ãsta al “foarte desteptilor”, cum li se spune celor din PP-DD ”, a declarat Cornel Resmeritã, primarul Municipiului Lupeni.

Si, lucrurile merg mai departe. Tot în presa localã au apãrut informatii conform cãrora, primarul Resmeritã ar plãnui o altã deplasare pe banii primãriei, cu Lungu cu tot, în America, în toamna acestui an. Nimic mai fals, a fost doar o gãluscã aruncatã si pe care city managerul a înghitit-o, spune edilul.

“Mi-ar place sã mã duc în America, nu zic nu. Dar, vã spun cinstit, de 4 ani de zile eu nu am fost în niciun concediu. Dar, cel care a spus acest lucru presei, la modul general este un om de un nivel foarte slab, în ciuda faptului cã se crede un bãiat foarte istet. Nu gândeste nici cât o ceapã degeratã si este mare pãcat pentru el. I-am aruncat o provocare sã-l vãd. Eram sigur de ceea ce va face, mai ales la ceea ce discutã. ªtiam ce va gândi si a si scos nenumãrate vorbe cã as vrea sã-l cumpãr cu plecatul, dar în prostia din mintea lui, pentru cã v-am spus, nu gândeste nici cât o ceapã degeratã, nu s-a gândit cã nu s-a dat nicio hotãrâre de Consiliu Local.

I-am spus cã merg eu cu el, ori a si dat imediat informatia prin presã cã vezi Doamne, vrea primarul sã-l cumpere pe el pentru tãcere sau mai stiu eu pentru ce. Dar el nu are ce sã spunã de primar, decât despre el. Sau, eu as putea sã spun foarte multe lucruri sau as putea sã scap de el”, a spus Cornel Resmeritã.

Nemultumirile primarului Cornel Resmeritã nu se opresc aici. El admite cã ani de zile a dezvoltat o prietenie cu Gabriel Lungu, dar cã acum l-a dezamãgit, drept pentru care, îi va cere sã plece din cadrul primãriei si din functia de city manager. “ A fost si este unul din oamenii foarte apropiati mie. Am tinut si tin foarte mult la el si la familia lui, dar se dovedeste pe zi ce trece cã este de o prostie iesitã din comun. Pãi chiar nu poate sã gândeascã?  Eu dacã mã duc în America si poate mã si duc, îmi plãtesc singur deplasarea, nu voi merge prin Consiliul Local”, a mai precizat primarul Lupeniului.  S-a încercat obtinerea unui punct de vedere din partea lui Gabriel Lungu, dar acesta a refuzat sã comenteze subiectul.

De-a lungul ultimilor ani, Lungu a fost omul care a coordonat din umbrã campaniile electorale ale lui Cornel Resmeritã, iar între cei doi a fost mult timp afisatã o prietenie.

Luiza Andronache