Mascatii au rãscolit Lupeniul în cãutarea unui interlop periculos

Mai multe trupe de la Detasamentul de Interventii Rapide Deva au luat cu asalt un bloc din Lupeni, unde locuieste un individ deosebit de periculos. Mascatii au luat din locuinta sa mai multe arme.

Oamenii legii din Lupeni au cerut ajutor mascatilor, tocmai pentru cã aveau informatii cã omul se sustrage anchetei si are arme. Din locuinta sa au fost ridicate mai multe bunuri, un televizor, un aspirator, dar si câteva arme albe si un pistol. Bãnuiala anchetatorilor s-a confirmat si existã suspiciuni cã intrlopul are mai multe arme cu glont pe care le-ar fi putut folosi în actiunile sale. Surse din rândul anchetatorilor sustin cã bãrbatul, pe numele sãu Nicolae Bitang ar fi lucrat în Italia, dar de când era în tarã s-ar fi ocupat de mai multe tâlhãrii comise cu violentã.SAMSUNG

Rudele sale, însã, îl apãrã si, desi recunosc cã avea o armã, acestia spun cã era „de jucãrie”. „Nu functiona arma aia. Un fel de pistol, cum s-ar spune. El a mai fãcut prostii, dar mai înainte, iar de vreo 4 ani nu a mai fãcut nimic”, spune tatãl bãrbatului, care si el a fost cãlcat de mascati cu mandat de perchezitie.

Asta, în timp ce concubina acestuia ne lãmureste cum stã treaba cu arma respectivã:

„Ne-au tinut 5 ore nemâncatã cu copiii. Mi-au luat lucrurile mele pe care le-am adus de la sora mea din Italia. Arma aia e una de expozitie, pe care a cumpãrat-o de la un bãiat Doli. Aia nu e bunã”, spune concubina bãrbatului cãutat de mascati, care a fugit de acasã.

Si în ceea ce priveste locatia în care s-ar afla suspectul, rudele sale se contrazic. „Eu le-am zis politistilor cã bãiatul meu e la Timisoara sã îsi caute de lucru, de câteva zile”, sustine tatãl acestuia,în timp ce concubina sa sustine altceva: „A plecat azi dimineatã sã îsi caute de lucru, cã avem doi copii”, spune femeia.

Surse din rândul anchetatorilor au spus cã în Lupeni au avut loc trei perchezitii în mai multe apartamente, toate cu scopul de a gãsi probele. „Suspectii ar putea detine ilegal pistoale cu glont si munitia aferentã, arme aduse ilegal din Italia. Noi am obtinut mandate pentru perchezitionarea locuintelor”, spun anchetatorii.

Nicolae Bitang este suspect în mai multe furturi si tâlhãrii comise cu violentã, dar deocamdatã s-au fãcut doar perchezitii la domiciuliul sãu si al câtorva rude.

Diana MITRACHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.