10Douã aparate vitale pentru nou nãscuti vor fi donate în aceastã sãptãmânã spitalului din Petrosani. Donatia vine ca urmare a campaniei „Bun venit pe lume!” a Organizatiei Salvati Copiii.

Încã din iarnã, voluntarii de la Salvati Copiii au vândut hãinute de corp pentru bebelusi, asa –numitele body-uri, cu care vor fi îmbrãcati nou nãscutii. Cu banii obtinuti din aceastã campanie, acum vor ajunge la Spitalul de Urgentã din Petrosani, douã aparate care vor creste considerabil rata natalitãtii în acest spital. „Joi, 18 aprilie 2013, ora 11 la Spitalul de Urgentã Petrosani, reprezentantii Salvati Copiii vor dona compartimentului de neonatologie un aparat de respiratie artificialã si o lampã de fototerapie pentru nou-nãscuti achizitionate prin campania “Bun venit pe lume!”.

Este o bucurie pentru noi si suntem fericiti cã am fãcut acest pas”, a declarat Valeria Popescu, presedintele „Salvati Copiii” Hunedoara.

Organizatia Salvati Copiii România a reusit anul trecut sã strângã suma de 1.090.000 de lei, prin generozitatea persoanelor fizice si a companiilor, prin campania pentru reducerea mortalitãtii infantile “Bun venit pe lume!”.

Fondurile sunt directionate pentru a dota cu echipamente performante 15 maternitãti si sectii de nou-nãscuti din Adjud, Piatra Neamt, Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Petrosani, Iasi, Tg. Mures, Suceava, Timisoara si Vaslui si pentru a dezvolta programe de educatie parentalã pentru 2024 de pãrinti si copiii acestora.

Diana Mitrache