Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a initiat un contract pentru reabilitarea sectorului de drum ce face legatura intre municipiul Petrosani si localitatea gorjeana Bumbesti Jiu.

Valoarea contractului este estimata intre 215.243.035 si 258.291.642 de lei, adica aproape 60 de milioane de euro. In baza contractului vor fi reabilitati 33 de kilometri de drum.

Doua milioane de euro un kilometru de drum reabilitat

Conform calculelor reabilitarea si modernizarea unui kilometru de drum dintre cei 33 cuprinsi in contract este evaluata la o valoarea de aproape 2 milioane de euro. In baza contractului vor fi efectuate lucrari de ranforsare a sistemului rutier existent intre Petrosani si Bumbesti Jiu. Reabilitarea are scopul aducerii sectorului de drum la parametri corespunzatori astfel incat sa se incadreze in normele europene. In general, acesta este amplasat pe malurile raului Jiu, inscriindu-se in zona de lunca. Contractul este finantat de la Bugetul de Stat si Banca Europeana de Investitii. Durata de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni de la data atribuirii contractului.