Milioane de euro ingropate in asfalt. Ramane pericolul de deasupra

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a initiat un contract pentru reabilitarea sectorului de drum ce face legatura intre municipiul Petrosani si localitatea gorjeana Bumbesti Jiu.

Valoarea contractului este estimata intre 215.243.035 si 258.291.642 de lei, adica aproape 60 de milioane de euro. In baza contractului vor fi reabilitati 33 de kilometri de drum.

Doua milioane de euro un kilometru de drum reabilitat

Conform calculelor reabilitarea si modernizarea unui kilometru de drum dintre cei 33 cuprinsi in contract este evaluata la o valoarea de aproape 2 milioane de euro. In baza contractului vor fi efectuate lucrari de ranforsare a sistemului rutier existent intre Petrosani si Bumbesti Jiu. Reabilitarea are scopul aducerii sectorului de drum la parametri corespunzatori astfel incat sa se incadreze in normele europene. In general, acesta este amplasat pe malurile raului Jiu, inscriindu-se in zona de lunca. Contractul este finantat de la Bugetul de Stat si Banca Europeana de Investitii. Durata de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni de la data atribuirii contractului.

Un comentariu la „Milioane de euro ingropate in asfalt. Ramane pericolul de deasupra

  • 20 februarie 2012 la 07:31
    Permalink

    PDL a demonstrat prin fapte (investiti,chiar pe dimp de criza mondiala)in comparatie cu PSD in perioada 2000-2004.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.